Si ce daca…

Posted: January 24th, 2006 | Author: | Filed under: La naiba! | No Comments »


Trecem de prea multe ori pe langa multi oameni fara sa ne dam seama cat ar putea ei insemna pentru noi. Si pe altii ii pastram in viata noastra fara sa stim exact de ce. Filosofie de carton. Sau de Coelho.
Exista o expresie romaneasca care se potriveste peste tot: “Si ce daca?”. OK, nu e tocmai exclusiv romaneasca, dar suna cel mai bine in romana. N-am sa ma apuc sa-i fac o analiza sintaxo-morfo-gramaticala pentru a demonstra acest lucru. in fine, in multe dintre situatiile vietii mele, ca si cea de mai sus, “si ce daca” a fost mereu acolo. “Si ce daca” e un fel de reminder continuu al faptului ca nu prea conteaza multe dintre lucrurile care tu chiar crezi ca sunt importante. Ca te amagesti zicand ca oamenii or sa fie impresionati de cate stii tu despre, sa zicem, bolduri si piuneze. Ca oamenii aia pe care chiar ii crezi importanti se vor duce, mai devreme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul. Ca e o iluzie ca viata dureaza la nesfarsit – pe bune, chiar e, indiferent daca la 20 de ani ti se pare ca nu se va sfarsi niciodata.
Si o multime de ganduri aleatorii si fara importanta. In fine, “si ce daca” e o chestie pe care ar trebui sa ne-o asumam cu totii. Ne impinge mereu si mereu spre progres . Un fel de: Ia uite, maimuta aia sta in picioare! Si ce daca, ar fi tare daca ar putea si vorbi.
In legatura cu oamenii aia care trec pe langa tine: e si mai trist sa te gandesti cati dintre ei nu trec pe langa tine.Leave a Reply