Theorise, realise, polarise, randomise

Posted: March 15th, 2006 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 1 Comment »

…sau “ganduri pe buda”… Sau hai sa fiu o domnisoara, “ganduri in cada plina cu spuma”.
***
De cele mai multe ori, si e bine ca se intampla asa, muzica are marea ablitate de a te scoate din rahat. Asculti un vers, un ritm, un riff si simti ca e mai bine, sau ca poate fi. Sau, de ce nu, ca e rau. Si asta ajute de multe ori. Depinde de cat de puternic esti.
***
Nu mai suport sa mai vad atata apa in jur, atatea balti, atata iarna, atata chin in a merge pur si simplu. Stiu, nu e mare lucru. Dar pe bune daca nu m-am pregatit pentru primavara – sufleteste vorbind – si acuma parca e un afront personal ca nu mai vine o data!!!111eleven Pe de alta parte, vremea asta trista ma face sa ma gandesc si mai mult la cei fara adapost, la cei saraci, la oameni parasiti care asteapta incalzirea si soarele nu asa cum astept eu, ca pe un moft, ci privesc chestia asta ca o problema vitala in adevaratul sens al cuvantului.
***
De curand iar a inceput sa-mi fie lene. O lene patologica, din aia care naste monstri. Stau si ma gandesc la chestii ca cele de mai sus, imi fac planuri, imi fac alte planuri ca alea nu erau bune, ma gandesc, ma sucesc… mai citesc… Cioran, ca deh, oameni suntem si o slabiciune avem si noi.
***
Imi pare uneori foarte rau pentru faptul ca sunt o persoana care are nevoie de somn ca de aer. As vrea sa pot sa stau si eu o noapte, sa vad cum se face trecerea de la noapte la zi, sa vad fiecare detaliu al cerului, sa vad fiecare miscare de luna si de nori… si sa nu fie nevoie dupa aceea sa dorm doua zile si trei nopti la rand ca sa-mi revin.
***
Si acum ceva pragmatic: Nastase a spus ca in urma rezultatului votului de incredere pe care l-a solicitat isi va da demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor si din functia de presedinte executiv al PSD… Am trait s-o vedem si pe asta… Poate ca totusi se poate, domnule. Azi in autobuz un nene era foarte trist din cauza asta. Il tot caina pe nastase, ca bietul om, au casunat astia tocmai pe el si acuma a ramas, vezi domnule, fara nici o letcaie. Dupa care a inceput sa se planga (era in mijlocul unui monolog) despre conditiile de viata de dupa ’89. Ca deh… Vorba unui prieten: “Romania. Mai treceti cand terminam.”.


One Comment on “Theorise, realise, polarise, randomise”

  1. 1 Andrew said at 12:48 pm on December 20th, 2006:

    Link

    Man ceased to be an ape, vanquished the ape, on the day the first book was written


Leave a Reply