What's the use of religion if you're any good

Posted: March 24th, 2006 | Author: | Filed under: La naiba! | 2 Comments »

“Cu cat se indeparteaza de Dumnezeu, cu atat oamenii avanseaza in cunoasterea religiilor.”

Nu-mi ramane nici o indoiala ca religiile sunt facute de oameni pentru oameni. Nu stiu daca o criza spirituala se datoreaza mai mult relatiei cu religia sau relatiei cu Dumnezeu in sine. Nici nu mai stiu ce inteleg oamenii cand se gandesc la Dumnezeu. Religia, cel putin in lumea de azi, mai multe ne indeparteaza decat sa ne apropie. Pentru ca vrem putere, majoritatea religiilor vor sa fie cea mai tare, ca intr-un joc de-a Leapsa. Da, religia ne si organizeaza, dar ne si impune, ne si cere, ne si dezbina. Mi se pare ca totul e atat de comercial, ca totul e de fatada, ca suntem atat de bine tencuti cu minciuni ca nu mai stim sa spunem adevarul nici macar in interiorul nostru. In Ortodoxismul romanesc cel putin, simt ca totul e o afacere.

In fine. Perioada crizelor religioase sau spirituale sau cum or fi ele a cam trecut din adolescenta. Sunt zile insa cand ma trezesc si ma intreb… Si nu stiu ce sau daca ar trebui sa-mi raspund.

Probabil ca si asta va urma. As vrea sa am o data puterea si mai ales cheful de a argumenta, nu doar de a lansa idei in aer.

Am dat mai sus un citat din Cioran, considerat a fi un mare ateu… Hmm.

“Dumnezeule ! pe ce fringhie sa urc spre tine, ca de nepasarea ta sa-mi sfarm trup si suflet ?”


2 Comments on “What's the use of religion if you're any good”

  1. 1 Petrvs said at 4:03 pm on May 3rd, 2006:

    Oricum i-ar spune si pe oricine ar ‘venera’, oamenii simt nevoia sa creada in ceva si sa se lase “condusi” la un moment dat de invataturi/pilde/evenimente! Asa cum se simte nevoia de a crede in ceva, la fel e nevoie de o divinitate care sa ia asupra sa vina pentru diferite evenimente. Iar cei care nu cred in divinitati, mai mult ca sigur cred in materialismul din jurul lor!

  2. 2 admin said at 6:16 pm on May 3rd, 2006:

    Nu stiu altii cum sunt… dar eu n-as mai fi eu daca n-as mai crede


Leave a Reply