DM

Posted: April 2nd, 2006 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit | No Comments »

Acum ceva timp imi incepeam un post despre viitorul concert Depeche cu cuvintele din “Pentru Inimi”, de la Suie Paparude. Azi am aflat ca intr-o proportie destul de maricica Depeche o sa aiba in deschidere Suie Paparude. Mama Omida sa-mi spuneti de-acum incolo.

Nu am insa o parere foarte buna despre treaba asta. Nu stiu daca Suie o sa faca fatza pe un stadion cu 55 000 de oameni pe el. De fapt, nu stiu ce trupa romaneasca ar putea face asta. In plus, as fi preferat ca Depeche sa vina ei cu deschiderea, cum au facut-o pana acum, poate asa as fi apucat si eu sa vad in viata asta Franz Ferdinand sau Goldfrapp. Eh, dar stiti voi, nemultumitului i se ia darul.

In alta ordine de idei, am auzit multe pareri dispretuitoare gen “Sa vezi acuma cati wannabes o sa vina la Depeche… Copii rasfatati! Mari fani ce sunt ei…”. Ei, eu una nu inteleg atitudinea asta. Lasati-i oameni buni sa auda si sa vada si ei un spectacol de calitate, chiar daca stiu numai “Enjoy the Silence”, daca o stiu si pe aia. Lasati-i sa vada o legenda in desfasurare, sa simta muzica adevarata la cea mai mare valoare. Ori ati vrea sa se dea un test celor care au bilete la intrare in care sa se verifice daca stiu toate albumele, ordinea melodiilor de pe ele si versurile, fiecare coperta de la fiecare single Depeche ever, iar cei care nu trec testul sa spuna “Forgive us, we’re not worthy” si sa plece cumintei acasa… astfel ramanand pe stadion ummm… maxim 500 de oameni??

Serios acum, daca avem impresia ca avem monopol pe muzica doar pentru ca avem o varsta sau pentru ca stim toate versurile unei formatii, atunci nu e de bine. Marea calitate a muzicii este universalitatea limbajului ei. Iar eu sunt fericita daca din marea masa a “wannabes”-urilor care vor veni la acest concert o sa fie cativa care o sa invete ceva de la acest concert si vor fi mult mai atenti si mai selectivi cu ceea ce asculta, astfel incat o sa ceara din ce in ce mai multa calitate iar muzica romaneasca n-o sa mai aiba pe unde sa scoata camasa si scuze gen “nu exista conditii pentru a canta live” o sa dispara.

Intre timp… Counting the days!Leave a Reply