City of lights

Posted: April 15th, 2006 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 2 Comments »

Bucurestiul e un oras al primaverii.
Cand primele ramuri incapatanate si verzi isi fac aparitia, bucuresteanul tipic simte ca traieste, ca totul e posibil. Ideea unui gratar nu mai e absurda, plimbarile prin Herastrau sunt acum realitate, gecile groase, incomode si deseori out of fashion pot sa stea in dulap/sub pat/ oriunde se mai depoziteaza astfel de lucruri.
Incruntarii tipice a lunilor de iarna accentuata de frigul de afara care te intepeneste asa ii ia locul un zambet aproape imbecil, uimit si el de soarele din ce in ce mai puternic.
Ah, da, bineinteles, cresc vanzarile la ochelari de soare, Coca Cola, inghetata, benzina (pentru plimbarile la gratar si la rudele din varful muntelui unde n-ai putut sa te duci pana acum ca era frig si drumul blocat), prezervative, corolar pampersi, 24-FUN, colanti 15 den, etc etc.
Primavara se intampla un lucru minunat: copacii au frunze domnule!!! Se face umbra domnule!!! Nu mai sunt arataniile alea doar cu crengi care suiera fioros la un viscol tipic de iarna, sunt frunze verzi, care fac umbra cand e prea cald si trebuie sa astepti autobuzul.
Primavara se imbraca fetele mai subtire, rezulta ca cel putin jumatatea masculina a Bucurestiului e in extaz.
Primavara nici nu mai observam cersetorii, gunoiul etc. Parca pe alb se vede totul mai bine, nu mai poti sa te feresti. E drept, zapada mai acopera din jeg, insa are un dezavantaj – se topeste.
Bucurestiului ii prieste primavara. Nu e nici prea cald, nici prea frig, poti sa stai la terasa sa bei bere, dimineata la 6 cand trebuie sa te trezesti macar nu mai injuri ca e asa intuneric. Copacii sunt dati cu var, oamenii sunt unsi cu toate alifiile, e bine, e comod.
Primavara nu te mai observi, cu adevarat, decat pe tine. Esti parca mai hedonist ca niciodata, parca iarna e un supliciu dedicat numai tie si acum ai dreptul sa te bucuri de viata. Sa uiti de ceilalti, de mizerie, de intuneric, de saracie, de boala, de tot. Sa vezi numai frunze verzi.
Desigur, asta dureaza pana cand temperatura sare de 30 de grade si ai vrea sa te muti la poli si anunti pe toata lumea ca anotimpul tau preferat e iarna, ca soarele prea puternic iti face rau.
E clar. Bucurestiul e orasul primaverii. Nu, toamna nu e buna, toamna aspira la descompunere, in vreme ce primavara e mai vie ca oricand.


2 Comments on “City of lights”

  1. 1 Petrvs said at 3:46 pm on May 3rd, 2006:

    “[...] cresc vanzarile la … prezervative [...]” … hmm, nu prea vad logica, spre deosebire de animale, homo economicus se poate imperechea pe tot parcursu’ anului, fie ca sta in casa, fie ca iese la gratar … chiar de mai multe ori si chiar cu mai multe partenere :D! Sau afirmatia e sustinuta de restul ideii cum ca “Primavara se imbraca fetele mai subtire, rezulta ca cel putin jumatatea masculina a Bucurestiului e in extaz.”??!?

  2. 2 admin said at 6:15 pm on May 3rd, 2006:

    Da, la aia ma refeream. Vede si sotul plictisit o tipa mai golasa pe strada si ajunge acasa… “incantat” de ce-a vazut :)
    Pe de alta parte… credeam ca e un fapt social acceptat ca primavara creste dorinta de procreere… sau nu


Leave a Reply