Un fel de revista a presei

Posted: April 20th, 2006 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | No Comments »

Tocmai ce-am citit Cotidianul. Am dat la sectiunea international, pentru ca de porcariile de la noi m-am saturat sa citesc. Si ce vad? Doar doua titluri. Atat.

Pai daca tot ce s-a intamplat in lumea asta ieri merita doar doua titluri, atunci… de fapt, nu stiu daca sa zic ca e de bine sau de rau.

Ca sa spicuiesc numai din Times: Scott McClellan, secretarul de presa al celui mai iubit presedinte, G. W. Bush, si-a dat demisia iar Karl Rove, unul dintre cei mai importanti conslilieri ai presedintelui, a declarat ca nu se mai ocupa de dezvoltarea politicilor de la Casa Alba, lasand asta in mainile lui Joel D. Kaplan, pentru a se putea ocupa indeaproape de alegerile pentru Congres. Karl Rove era unul dintre cei mai de seama si mai temuti consilieri ai lui Bush. Asa… sa continuam. Criza din Nepal ia amploare, dupa ce 4 protestatari ce sustin democratia au fost ucisi de fortele armate. Sunt deja doua saptamani de cand a izbucnit o revolta impotriva monarhiei instaurata abuziv la putere acum un an si ceva. Germania este de acord sa deschida arhiva Holocaustului din Bad Arolsen, care contine aproape 50 de milioane de documente, fiind cea mai mare astfel de arhiva din lume.

Si sunt mult mai multe evenimente. Am vorbit numai despre o mica parte a lumii.

Dar uite ca se poate. E asa de greu sa vorbesti si despre altceva decat stiri de la ora 5 sau crize din politica romaneasca transformate in adevarate circuri fara cap si coada?

Se zice ca se vinde ce se cere. Dar de cele mai multe ori se cere ce se vinde. Mai ales acolo unde democratia este confundata cu libertate. Cu libertatea de a-ti da cu parerea in exces, cu libertatea de a judeca, cu libertatea de a nu-ti pasa.Leave a Reply