A sunkissed world

07 May, 2006

Marea nu-i ca muntele!

Posted by: sunkissed In: Gânduri în corabie

Nu stiu ce se intampla dom’le cu Sinaia asta, dar de la un timp au aparut pescarusi. Oare sa fie de la plaja si de la mare?

Pe scurt: am evadat la mare. Intr-adevar in mare se ascund toate durerile, mai ales ale mele. Exact cum mi-am imaginat. Numai ca totul a fost o mare surpriza. Vineri dimineata ma aflam pe peronul Garii de Nord cu rucsacul in spate si asteptam trenul de Sinaia de 8:30. In schimb, m-am trezit in cel de Constanta de 8:25 alaturi de omul minunat care mi-a facut surpriza asta fara ca macar sa-mi treaca prin cap ca as putea ajunge curand la mare. A fost un fel de 1 Aprilie combinat cu 1 Mai combinat cu miezul verii, only better.

Nu mai spun mai mult. Nici nu mai pot. Am reusit in doua zile sa-mi golesc mintea si sa nu ma mai gandesc la nimic. Zen. Liniste. Cativa caini. Vama, mai frumoasa ca niciodata. Trei-patru terase deschise. O bere rece.

Am fost pe insula mea, a fost bine… Sincer, mintea chiar mi s-a golit si de asta nici nu pot si nici nu vreau sa mai descriu cum a fost in o mie de metafore care mai de care mai pompoase. Stiu, in acelasi timp, ca nu sunt nici prima persoana, nici ultima care pleaca la mare…. Insa cand ceva este atat de frumos, de ce sa nu vorbesti despre el? Doresc tuturor sa aiba parte de cateva zile in care lumea sa nu mai existe si sa existe numai sunetul valurilor si persoana de langa tine.

Share this: Twitter | Facebook

2 Responses to "Marea nu-i ca muntele!"

1 | Subiectiv

May 8th, 2006 at 4:58 pm

Avatar

meh, cin’ te-a pus sa scrii despre mare? ca io, unu’, dupa ce am fost de 1 mai (ma rog, am plecat in ultima zi de aprilie), vreau inapoi :((

2 | admin

May 9th, 2006 at 1:09 am

Avatar

si eu vreau inapoi… cred ca e o boala a oresenilor. Lasa ca ma fac eu mare si-mi cumpar o mare numai a mea!

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki