Marea nu-i ca muntele!

Posted: May 7th, 2006 | Author: | Filed under: Gânduri în corabie | 2 Comments »

Nu stiu ce se intampla dom’le cu Sinaia asta, dar de la un timp au aparut pescarusi. Oare sa fie de la plaja si de la mare?

Pe scurt: am evadat la mare. Intr-adevar in mare se ascund toate durerile, mai ales ale mele. Exact cum mi-am imaginat. Numai ca totul a fost o mare surpriza. Vineri dimineata ma aflam pe peronul Garii de Nord cu rucsacul in spate si asteptam trenul de Sinaia de 8:30. In schimb, m-am trezit in cel de Constanta de 8:25 alaturi de omul minunat care mi-a facut surpriza asta fara ca macar sa-mi treaca prin cap ca as putea ajunge curand la mare. A fost un fel de 1 Aprilie combinat cu 1 Mai combinat cu miezul verii, only better.

Nu mai spun mai mult. Nici nu mai pot. Am reusit in doua zile sa-mi golesc mintea si sa nu ma mai gandesc la nimic. Zen. Liniste. Cativa caini. Vama, mai frumoasa ca niciodata. Trei-patru terase deschise. O bere rece.

Am fost pe insula mea, a fost bine… Sincer, mintea chiar mi s-a golit si de asta nici nu pot si nici nu vreau sa mai descriu cum a fost in o mie de metafore care mai de care mai pompoase. Stiu, in acelasi timp, ca nu sunt nici prima persoana, nici ultima care pleaca la mare…. Insa cand ceva este atat de frumos, de ce sa nu vorbesti despre el? Doresc tuturor sa aiba parte de cateva zile in care lumea sa nu mai existe si sa existe numai sunetul valurilor si persoana de langa tine.


2 Comments on “Marea nu-i ca muntele!”

  1. 1 Subiectiv said at 4:58 pm on May 8th, 2006:

    meh, cin’ te-a pus sa scrii despre mare? ca io, unu’, dupa ce am fost de 1 mai (ma rog, am plecat in ultima zi de aprilie), vreau inapoi :((

  2. 2 admin said at 1:09 am on May 9th, 2006:

    si eu vreau inapoi… cred ca e o boala a oresenilor. Lasa ca ma fac eu mare si-mi cumpar o mare numai a mea!


Leave a Reply