Aberare absurdum et humanus est

Posted: May 8th, 2006 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, La naiba! | No Comments »

Mai multe astfel de poze aici.

Am multe lucruri de facut. Am si mai mult de plans pe umerii altora despre cat de multe am eu de facut. Insa ma simt ca o discheta formatata si n-am chef sa ma umplu inca de mizeriile astea cotidiene.

Mi-e lene sa si mananc, ceea ce pentru mine inseamna ceva.

In schimb stau si din pacate ma gandesc. Din pacate pentru ca imi vin in minte foarte multe chestii, ceea ce vine in contradictie cu dorinta mea de a ramane in continuare o biata si prostuta discheta formatata, fara date inutile pe ea.

Spre exemplu, am de facut un proiect si trebuie, undeva in proiectul asta (fiind el o pagina de ziar), sa introduc fata lui Basescu precum si cateva ganduri relativ inteligente despre el (pentru ca mai nou oamenii se impart in doua categorii, pentru mine-cea-de-la-scoala: art-director-wannabe’s si analisti-politici-wannabe’s). Ma gandeam, ca sa fiu parerista pana la capat, sa discut depre “scandalul” Golden-Blitz. Dar daca vrea cineva sa afle pareri despre asta sunt bloguri garla. Si n-am chef. Nu mi se mai pare ceva extraordinar.

Azi vorbea cineva de becalizarea Romaniei. Eu, una, nu ma simt becalizata, pentru ca mai am inca acea chestie minunata care se cheama discernamant si pot sa spun ca nu ma intereseaza astfel de lucruri si de trivialitati. Unii oameni castiga importanta nu numai prin faptulca sunt vizibili, ci pentru ca sunt lasati sa devina vizibili. In plus, nu stiu cum de la cativa % oameni care au votat PNG-ul se trece la becalizarea unei intregi tari. Sau ma rog, poate nu sunt eu normala pentru ca nu inteleg lucrurile astea si nu ma intereseaza si nu vorbesc despre ele mai des si nu ma revolt contra lui Becali si a oricui bea alaturi de el.

Insa sunt, cred, suficient de mare cat sa nu mai citesc/cred opinii personale din ziare mai mult sau mai putin aservite. Inca mi-e clar ca, daca traim intr-o democratie asta nu ne garanteaza ca stim imediat absolut tot despre ce se intampla si ca Palatul Victoria sau Cotroceniul au pereti din sticla. Acelasi fapt, ca traim intr-o democratie, ne obliga cu atat mai mult sa avem discarnamant si sa fim cel putin circumspecti cu privire la stirile si ideile pe care le citim/auzim. Doar pentru ca exista premisele exprimarii libere nu inseamna ca aceasta e si corecta.

Cam atat. Discheta se umple. Gata cu grijile pentru azi. O sa iasa si tema aia cumva; bine, rau, cum o fi. Atata chef n-am mai avut de mult… Cred ca mintea mea a ramas linistita la mare.Leave a Reply