Ah, ploaia

Posted: May 11th, 2006 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 1 Comment »

More here.

Nu-mi place cand ploua pentru ca ma face sa vreau sa stau in casa si sa ma gandesc. Departe azi de mine ganduri filosofice, pentru ca ma gandesc la altele, mai practice.

Exemplu: am ramas cam fara bani saptamana asta. Ciudat cum numai perspectiva asta te face sa-ti doresti foarte serios sa-ti iei o slujba plus sa te simti foarte vinovat pentru cat ai cheltuit in alte dati aiurea. Se intelege ca imediat cum faci rost de bani aceste ganduri dispar numaidecat.

Alt exemplu: lipsa de net timp de doua zile m-a facut sa ma gandesc ca poate petrec prea mult timp la calculator, ca a devenit o extensie a mea, ca lipsa lui imi declanseaza o anxietate bolnavicioasa. Bineinteles, o data ce a revenit netul mi-au trecut toate gandurile.

Si finalul: astept “cu nerabdare” de ieri sa primesc pe mail niste subiecte care trebuie predate sambata, la o recuperare, cica. Observati va rog absurdul fin al situatiei.

Asa ca ori de cate ori ploua ma incrunt. Nu poate iesi nimic bun din asta.

Ah, o ultima idee. Ieri, in taxi (da, asa raman fara bani), am inceput sa vorbesc cu soferul despre, inevitabil, cati ani aveti si la ce facultate si, ca o urmare la fel de inevitabila, subiecte la zi gen Basescu, hernii, comunism si UE. Tocmai discutasem la scoala (parca am scris) despre aderare si despre beneficii/dezavantaje. Spusesem (nu eu) ca majoritatea cred, sau se doreste sa creada, ca integrarea in UE o sa ne aduca multi bani, mult lapte si multa miere si, daca se poate, niste rachiu. Ei bine, soferul imi spune ca asteapta sa ne integram nu pentru a primi pomana, ci pentru a se rezolva probleme ce tin de birocratie, coruptia la nivel mediu si pentru o mai buna standardizare a muncii si o mai clara impartire a sarcinilor, ceea ce, spunea el, ne lipseste in orice domeniu si ar duce la cresterea productivitatii. Sincer, m-am bucurat ca incep sa aud si alte idei. Este un lucru placut.


One Comment on “Ah, ploaia”

  1. 1 Ana Gabana said at 3:39 am on May 13th, 2006:

    Ploaia asta se pare ca e un subiect prolific…http://cautoamenidestepti.blogspot.com/2006/05/alergand-prin-ploaie.html


Leave a Reply