Oboseala de mai

Posted: May 14th, 2006 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | No Comments »

Link aici.

Oboseala de mai.

Uneori mi se pare ca fiecare luna are felul ei specific de oboseala. In mai, e oboseala aia gen “de ce sunt eu aici si nu altundeva, de ce nu sunt pe-afara, de ce stau sa ma stresez…”. E mai degraba un fel de razvratire decat oboseala.

Vin sesiunile. Trec sesiunile. Vine vara, si asta cu oboseala ei, mai placuta, oboseala gen “am stat prea mult azi-noapte, e prea cald afara, sa mai dorm un pic”. Asta e cea mai placuta.

In ianuarie e oboseala/nervi, gen “ce urat e afara, m-am saturat de zapada, parca nici nu pot sa merg”. Asta poate fi foarte deranjanta.

Mai e si oboseala din septembrie, cand te resimti dupa vara.

Anotimpurile, lunile n-au numai bucurii specifice. Au si tristeti sau oboseli particulare, clar.

As fi vrut sa fie sambata trecuta, sa mai aud o data valurile marii. oricat de treaza as sta dorindu-mi asta, n-o sa ma trezesc intr-un univers paralel, ca in “Groundhog Day”, in care sa se repete mereu si mereu aceeasi zi, numai ca una placuta.

Oboseala asta de mai dupa ce tocmai ai fost la mare e neplacuta.

La fel si gandurile care o insotesc. Pentru numele lui Dumnezeu, o zi intreaga de calculatorit proiecte!!!!!!111eleven! De ce oare n-am si eu curajul sa ma razvratesc? Sa-mi bag picioarele in cel mai adevarat mod? De ce ma las cotropita de oboseala si de stres si de ganduri si de inchipuiri si de amintiri de pe vremea cand eram mica si ma suiam in masina cu ai mei si dadeam o fuga pana la Sinaia unde mi se faceau toate poftele la Furnica? De ce??

Uite, de oboseala asta care trezeste intrebari ma tem eu cel mai mult.Leave a Reply