Buna dimineata soare

Posted: May 29th, 2006 | Author: | Filed under: La naiba! | No Comments »

Picture link.

Nu mai pot sa fug sau sa ma prefac. Nu mai pot sa ma ascund nicaieri pentru ca ma va gasi. Nu am unde sa fug, nu am cui sa cer ajutor.

Este EA, sesiunea.

Nu ca as invata eu extraordinar de mult sau ca as vrea bursa de studiu sau ca ma astept la rezultate scolare extraordinare. Nu ca as vrea sa plec cu bursa la vara sau ca o sa plec cu Work and Travel si vreau sa n-am restante. Departe de mine gandurile astea. Pentru ca a pleca cu o bursa la facultatile mele este o aventura, din perspectiva banilor pe care trebuie sa ii ai, echivalarilor in unele cazuri inexistente. Pentru ca sa plec cu Work and Travel nu este pentru mine o experienta dezirabila; ar fi poate numai din punct de vedere financiar. Oi fi eu mai ciudata ca gandesc asa, dar m-am obisnuit cu acest statut al meu.

Si atunci, zic, de ce ma mai strezeaza sesiunea daca principalele motive s-au autoeliminat? De ce sa ma mai gandesc la subiecte din astea aride si fara farmec in loc sa ma duc la Festivalul Berii si sa stau la/sub masa toata seara?

Rasspuns: pentru ca asa sunt eu. Ca n-am ce sa fac cu timpul meu si mi-l ocup facandu-mi griji care mai decare. Ca m-am obisnuit sa fiu o perfectionista si nu-mi place sa fac treburile de mantuiala, oricat de sanatos ar fi asta uneori. Pentru ca, desi o sa para a fi in contradictie cu afirmatia anterioara, ocupatia mea preferata este lenea, astfel incat ma stresez enorm cand stiu ca maine n-o sa pot sta si trebuie sa fiu acolo si acolo si sa fac aia si aia…

E clar ca sesiunea asta e compromisa daca eu, in loc sa stau dracului la birou sa invat, stau si meditez asupra sesiunii. N-ar fi fost mult mai productiv sa ies eu la bere?

Stii vorba aia sfanta a romanului: “E si maine o zi”. Din punctul asta de vedere cred ca Scarlett era romanca get-beget. Ca numai noi avem darul asta de a trage asa de timp. Si daca mai e vreo tara in care time stalling e ridicata la grad de arta, ma mut acolo.

In alta ordine de idei, azi am vazut pe un stalp de telegraf un afis din acela gen „Metode de copiere, nu-stiu-ce tehnologii pe telefonul mobil, vino la noi si garantat iei note mari.” Frate, pana te chinui tu sa te duci la ala sa-ti faca telefonul sau pana te chinui tu – daca nu le ai cu tehnologia – sa-ti faci fituici, nu-i asa ca pierzi mult mai mult timp decat ai fi pierdut citind naiba cursurile astfel incat sa iei si tu un nenorocit de cinci? Insa mai nou majoritatea care copiaza vrea si note mari, ca deh…

Azi am fost incredibil si nepermis de informala, avand in vedere ca ma pregatesc intens pentru o prezentare orala maine si avcand in vedere ca am stat si am citit carti despre retorica clasica toata ziua.

Ei, si ce. Si maine e o zi in care sa fiu sprituala sau sa ma dau cu capul de coltul mesei sa vad daca doare.Leave a Reply