Nesimtire

Posted: June 8th, 2006 | Author: | Filed under: La naiba! | 7 Comments »

Picture link.

Sunt multe lucruri care ma scot din pepeni (ce expresii ciudate are si limba noastra draga). Unul dintre ele este snobismul.

Sa explic: am primit un mail de pe un grup de discutii unde un tanar era foarte nemultumit ca “nesimtitele de servitoare” de la cantina (expresia ii apartine) nu mai vin sa-ti ia farfuria si trebuie sa o duci singur pana la tejghea (pentru cine n-a fost in cantina la SNSPA… este un drum de 4 m, maxim) si era foarte revoltat ca i se incalca lui drepturile de student care plateste taxa pentru ca, vezi dom’le, sigur “nesimtitele” nu mai fac asta din comoditate, nu de altceva, ca n-au cum sa aiba alte motivatii.

Punctual, ce m-a enervat:

  • termenii in care a pus problema ( de la un student la Stiinte Politice ma astept la mai mult)
  • snobismul de care a dat dovada indirect, tot mesajul lui avand un ton gen “eu sunt student, ele probabil ca n-au terminat nicio facultate deci sunt proaste si trebuie tratate ca atare” si “cum sa nu fi eu servit, eu, care trudesc atata pe bancile cunoasterii”
  • eroarea in rationament: s-o fi gandit oare ca sunt prea putini angajati pentru cati hamesiti vin la cantina?
  • modul plin de sine in care a raspuns celor care au indraznit sa-i spuna, mai mult sau mai putin, “Gogule, esti nebun??”
  • tampenia asta generalizata din facultatea noastra. Nimeni nu are curaj sa-si ceara drepturile cand e vorba de un profesor care intarzie o ora la examen dand vina pe trafic, sau cand e vorba de seminaristi partinitori, sau cand e vorba de seminarisiti incompetenti, care cer teme finale de pe o zi pe alta spre exemplu, sau cand e vorba de profesori care nu vin la scoala, trimitand pe un amarat sa-i tina locul si venind numai in ziua de salariu, sau cand e vorba de dat 10 RON pe o adeverinta care sa certifica faptul ca esti student, sau cand e vorba de profesori incompetenti… Nu, insa toata lumea vrea farfuria la masa si cat mai repede si daca se poate si cu un trandafir pe ea. Va sa zica acuma ne-am gasit sa dam din gura, dar la alte rahaturi acceptam sa fim calcati in picioare pentru ca “merge si asa”.

In ultimul timp “vorbesc” numai in liste. O fi bine, o fi rau?

In alta ordine de idei, incep sa cred in teoria conspiratiei: sigur in facultatea asta fac experimente pe noi sa vada cat rezistam la stres. Mai nou, tartorul este dl. Parvulescu. Tot respectul, dar ar fi minunat daca s-ar mai ocupa putin si de facultatea unde este cu mandrie decan. Pe de alta parte, nici el nu are vreo vina daca studentii injura in barba si cand e vorba sa-si spuna nemultumirile spun “cantina!” sau, si mai rau, nu spun nimic.


7 Comments on “Nesimtire”

 1. 1 nedi said at 9:49 am on June 9th, 2006:

  Ala e un bou nesimtit…n-ar trebui sa te superi prea tare din cauza asta…ajunge sa iei atitudine si sa-l bagi in p… ma-sii.
  Iar cu ce ai spus cu profesorii care intarzie and all, nu o sa protesteze nimeni din doua motive foarte simple:
  1. Avem o mentalitate de sclav, construita si intretinuta cu grija de atatia ani
  2. Nimeni nu o sa riste sa se puna rau cu un profesor doar pentru ca spera sa schimbe ceva; gandeste ca schimbarea trebuie sa vina de la consiliul profesorilor care, da – incredibil, este format din profesori, iar lup pe lup nu se mananca (cu toate ca nu e exclus eu nu am vazut nici un exemplu…cu toate ca nu m-ar surprinde sa ii vad iesind intr-o zi iesind din biroul unde fac sedintele murdari de sange la gura si scuipand o bucatica de material zdrentuit…hienele naibii!) :)

 2. 2 Sunkissed said at 1:01 pm on June 9th, 2006:

  Stiu ca n-o sa protesteze nimeni pt ca astia inca se cred in liceu… problema mea este ca m-am saturat de oameni care se plang pe la colturi si cand vine vorba sa-i trimiti la actiune se balbaie si se codesc ca fetele mari la maritat. Un profesor poate purta pica unui individ daca ala se duce si-l trimite undeva, dar ideea e ca daca ne-am solidariza n-ar mai fi chiar asa. Una e sa faca scandal un om si alta e sa faca tot anul. Dar deh, daca si cu parca….

 3. 3 kio said at 1:58 pm on June 9th, 2006:

  Nu stiu in ce liceu ai invatat tu dar la mine in liceu treaba sta tot cam la fel cu cate un profesor idiot care-ti da notele dupa nume si nu dupa ce ai scris in lucrare si cu oameni care pot sa faca ceva dar nu o fac cu gandul “ce pot sa ii fac io asteia/astuia sa nu se razbune pe voi”. In concluzie nu oamenii sunt de vina ci sistemul si s-au obisnuit asa si asa o sa ramana pentru ca le merge bine si nu exista nimeni caruia sa ii pese si totusi sa faca si ceva si aici nu ma refer in exclusivitate la elevi ci si la alti profesori sau oameni din conducere (ma rog asta nu e cazul tau :) )

 4. 4 kio said at 1:59 pm on June 9th, 2006:

  am zis elevi si nu era cazul tau :) voiam sa zis studenti

 5. 5 Sunkissed said at 2:41 pm on June 9th, 2006:

  i’m flattered :D

 6. 6 Delice said at 2:59 pm on June 13th, 2006:

  well, eu ar fi trebuit sa dau licenta anul asta la magnifica facultate unde esti. Hmm, nu mi-am dat-o pentru ca am refuzat sa ma duc cu spaga la un examen si am asteptat pana s-a rezolvat situatia de la sine. Din lene, din comoditate, din cauza de diverse. Sistemul e asa cum e, au incercat altii sa-l schimbe si n-au reusit. Inainte pe site-ul SNSPA (meaning acum 5 ani) era un forum si un chat. Ambele au fost inchise deoarece subsemnata plus inca 4 colegi au comentat diverse la adresa facultatii – eram elemente subversive.

 7. 7 Sunkissed said at 4:26 pm on June 13th, 2006:

  as vrea sa spun “ca la noi la nimenea” dar sunt convinsa ca asa e, daca nu chiar mai rau, si prin alte parti


Leave a Reply