Oamenii si lucrurile lor.

Posted: June 20th, 2006 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 1 Comment »

Picture link.
Ne place sa credem ca ne definim prin lucruri marete, prin sentimente inaltatoare, prin minuni ale gandirii numai de noi stiute, prin persoane sau mai corect prin sentimentele pentru acele persoane si prin ceea ce am invatat de la ele.

Azi am facut curat in sifonier plus sertarul de la noptiera, sertar care este un fel de punte de trecere intr-o lume numai a mea, altfel nu-mi explic ce dracu tot strang acolo. Am descoperit ca am o viata deloc terna si pestrita, prin prisma lucrurilor gasite. o esarfa verde, una tot verde, una neagra, una mov, una portocalie, bilete de teatru de acum o suta de ani, un bilet de RATC, mai multe bilete de tren, bilete de autocar, foite de la pachete de tigari pe care am diverse autografe, ambalaje de ciocolata, o cutie in care se afla o data un portofel, portofelul cu pricina, chei, agrafe, creme, pansamente, un unguent pentru inflamatii, sirop de tuse, poezii scrise pe servetele, o carte, CD-playerul, niste baterii vechi, monede, agrafe, bratara, breloc, scoici multe, un bon de masa expirat, toc de ochelari, pixuri si asa mai departe.

In  traditia chineza, daca nu ma insel, lucrurile vechi se arunca periodic pentru a nu te tine legat de trecut si de ceea ce reprezinta el si pentru a te lasa sa evoluezi. Noi, romanii, spirit latin, suntem strangatori, oferim fiecarui lucru o semnificatie proprie, il incarcam de o importanta subiectiva si relevanta numai pentru noi. Suntem intrinsec legati de ceea ce inseamna “fizic”. Prin asta ne definim. Lucrurile marunte care ne inconjoara. Lucruri la care tinem, lucruri care sunt responsabile pentru starile noastre de fericire, tristete sau melancolie. Lucruri care sunt vinovate doar de a se afla in mijlocul unor persoane ahtiate dupa acordarea de semnificatii.


One Comment on “Oamenii si lucrurile lor.”

  1. 1 Lulu said at 12:14 pm on June 23rd, 2006:

    Uof, eu fac alergie la vechituri din astea si totusi ma surprind suspinand lung dupa un amarat de bilet de tren de acum “n” ani din nu-stiu-ce excursie. Arunca-le :-) !


Leave a Reply