Back from outer space part 1

Posted: August 15th, 2006 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 3 Comments »

Picture link. In ton cu anotimpul.

Da, iata-ma inapoi in mediul meu propice de a scrie…ce-i drept, pentru doua zile dar e suficient ca sa ma descarc de unele obsesii.

1. RDS suge. Cel putin in Pitesti. Astept sa vina sa instaleze un nenorocit de net. Vin dupa o luna jumate (in cel mai bun caz), iar cand vin, nu merge! Asa ca acum astept sa vina din nou…ca sa repare o chestie la care nici n-am apucat sa am acces! Asta dupa ce m-am dat de ceasul mortii pentru ca am crezut ca Gicutzu al meu (adica calculatorul, pentru profani) e de vina… Ma rog, until proven otherwise, RDS suge.

2. M-am apucat sa citesc “Muntele vrajit”, de Thomas Mann. Sa zicem ca pana acum, la pagina 200 din 800, adica destul de timpuriu in desfasurarea povestii, e tot un fel de bildungsroman hessian, numai ca eroul e mai putin framantat de drame interioare, e mai degraba un om obisnuit, pus fata in fata cu situatii si oameni neobisnuiti pentru ceea ce a trait el pana acum din punct de vedere social, iar naratiunea este mai golita de accentele oarecum mistice ale lui Hesse si mai… modern alcatuita. Pe scurt, genul meu de carte si imi place.

3. Mi-am cumparat azi “Viata lui Pi”, de Yann Martel. Are insa inca 600 de pagini de asteptat.

4. Ma simt stupid stiind ca am restanta la engleza, pentru ca nu m-am dus la cursuri. Si mai stupid este ca restanta e programata in aceeasi zi cu restanta la geopolitica, ceea ce mai mult ca sigur echivaleaza u un rere la engleza, ceea ce, da-o dracu’, e jenant.

5. Eu inteleg ca si secretarele de la facultate e oameni. Dar nu mi se pare normal ca nu fie pui de om in facultati zilele astea. Sa zicem ca-mi trebuie neaparat o adeverinta de student (care la ambele mele facultati te costa minunata suma de 10 RON), pentru doctor sau mai stiu eu ce. Ce faci? Te abtii pana pe 1 septembrie?

6. Sunt studenta la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, printre altele. Anul asta suntem invitati cordial sa ne alegem dracului specializarea. Eu vreau sa fac Relatii Publice. Nu exista specializarea asta. Asa ca am de ales intre Mass Media si Publicitate, ceea ce nu-mi place, Comunicare Politica, ceea ce deja fac la cealalta facultate si Comunicare Manageriala si Resurse Umane, care este un fel de. Nu stiu ce asa ca las gol. In fine, o sa ma gandesc ca nu e timpul intrat in sac.

7. Plec in Vama pe 23 ceea ce e bine. Nu stau la Stuf ceea ce iar e bine. Plec cu oameni draguti ceea ce este si mai bine. Deja incep sa ma sperii.

8. Azi, plimbandu-ma prin Bucuresti, mai exact la metrou, am constatat ca nu avem nici un fel de rampa pentru persoanele cu handicap locomotor. Nici facultatile nu au. Nici institutiile mai importante nu au. Bancile, nici atat, poate doar unele. Magazinele? Nici macar. Unde sunt scari, cel mai probabil este ca nu veti vedea nici o rampa. Desigur, sunt locuri de parcare. Adica persoanele cu handicap locomotor se plimba cu masina, o parcheaza putin si apoi pleaca inapoi pentru ca pe jos nu se pot deplasa nicicum. Nici metroul nu e prevazut cu rampa. Pana si in Pitesti sunt mai multe astfel de facilitati ca in capitala noastra mandra ca o floare. In schimb, se asfalteaza de 1500 de ori Magheru si Catargiu, pe unde se vede. Se repara de 5 ori pe an Podul Grant. Se schimba bordurile pe strada Povernei! Si vrem sa fim “europeni”? Problema e ca nu ne gandim la oamenii cu probleme. Si poate ca oamenii “obisnuiti” si-ar da jos ochelarii de cal daca si autoritatile vor face la fel. Insa increderea mea scade pe zi ce trece, ori de cate ori vad cum isi intorc oamenii privirea la propriu de la cei cu probleme.

O vara agitata pana acum, observ. Am mai pus un an, adica “un trandafir in buchetul vietii”, mi-am facut singura urarea de “sanatate, ca-i mai buna decat toate, la multi ani si la multi bani”, am mai pus o depresie si un kil in plus (sau poate era cantarul de vina). Am incercat sa nu mai fac aceleasi greseli pe care le-am mai facut si am observat ca nu e asa de simplu precum pare in filme. Si, apropo de asta, am vazut “Good night, and good luck”, culmea, in plin scandal cu CNSAS-ul. Viata e diversa si minunata uneori. Asta a sunat atat de telenovelistic!


3 Comments on “Back from outer space part 1”

  1. 1 test said at 4:18 pm on August 17th, 2006:

    just testing

  2. 2 kio said at 10:35 am on August 18th, 2006:

    Esti la CSRP la Universitate cumva?

  3. 3 Sunkissed said at 10:12 am on August 21st, 2006:

    nu, la SNSPA


Leave a Reply