Manifest

Posted: September 5th, 2006 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 1 Comment »


Picture link

“Nu vreau sa rada nimeni de mine.”

“Am facut asa pentru ca n-am vrut sa ranesc pe nimeni.”

“Nu m-am dus acolo pentru ca mi-era rusine sa dau ochii cu ea.”

“Mi-a fost teama sa nu ma ia de prost.”

“Da’ cine se crede el, sa-mi spuna ce sa fac? De-asta n-am vrut.”

Oameni buni, nu va mai ascundeti! Nu va mai feriti! Nimeni altcineva nu va trai viata asta in locul vostru. Oricum, suntem doar a zecea parte dintr-un bob de nisip pentru Universul asta, asa ca ce conteaza daca ne facem un pic de ras? In plus, nu stii niciodata cand iti iei talpasita. De ce sa iti iei talpasita cu regrete? De ce sa nu indraznesti sa visezi? A, pentru ca asta duce la frustare? Ca nu poti sa ai ceea ce visezi? Da’ cine zice ca nu poti? De ce iti cauti scuze? De ce cazi in banal, in derizoriu? De ce iti trebuie atatea cuvinte? Nu poti sa te rupi de toate conventiile astea idioate?

Mi-am luat un tricou azi pe care scrie “Eat more, worry less”. Il dedic tuturor celor obsedati de kilogramele in plus care de multe ori nici nu sunt in plus. As mai face tricouri cu “dance more, worry less”, “scream more, worry less”, “sleep more, worry less”. As face tricouri impotriva trendyness-ului, impotriva tuturor tampeniilor care ni se pare ca ne fac mai cool, mai destepti, mai inteligenti doar pentru ca o revista sau “idoli” precum Mutu ne spun asta. As face o lege impotriva spiritului de turma idiot care ne impinge intr-un imbecilism crunt. Cand vad cat de tare se chinuie un om, de obicei roman, sa fie cool, sa urmeze un row-model, imi dau seama ca pana si cei mai tineri dintre noi au ramas indobticiti de comunism, cand trebuia sa iti reprimi propriile porniri si sa faci pe plac Partidului. Azi nu mai avem partid, avem trend.

Ne leaga de maini si de picioare treaba asta. Nu pe toti, dar pe multi.

Asa ca m-am saturat de scuze, de justificari in fata celor mai banale actiuni ale noastre. Viata nu o sa o traiasca parintii pentru noi, nici prietenii, nici fata glossy din revista, nici partidul cu care votam si nici macar vanzatoarea de la paine.

“Arunca peste bord fleacurile inutile, omule! Lasa-ti libera barca vietii, umple-o doar cu lucrurile de care ai nevoie – o casa primitoare si placeri simple, unul sau doi prieteni care sa merite acest nume, cineva pe care sa-l iubesti si cineva care sa te iubeasca, o pisica, un caine, o pipa sau doua, suficienta mancare si hainele necesare si ceva mai multa bautura, pentru ca setea este un lucru periculos”. (Jerome K. Jerome, “Trei intr-o barca”)


One Comment on “Manifest”

  1. 1 fely said at 2:48 pm on September 6th, 2006:

    live more, worry less
    iar citatul e atat de real, incat nu mai astept cartea aia de la tine/adi, ma duc sa mi-o cumpar


Leave a Reply