Vara ispitelor

Posted: September 27th, 2006 | Author: | Filed under: Eu cu mine | No Comments »

Pofta incredibila de citit.

Vara asta am citit o groaza de carti. Unele in acelasi timp. Toate mi-au placut la un anumit nivel, nu pot spune ca a fost una neplacuta sau pe care n-as vrea s-o mai citesc.
“Muntele vrajit” e de departe numarul 1 vara asta. Cred ca am mai scris despre ea si despre impresiile pe care mi le-a lasat. Nu-mi place sa fac recenzii. “Centaurul” e pe-aproape. “Viata lui Pi”, asemenea. Ce mai e pe lista: “Fahrenheit 451″ – Ray Bradbury, “Destinatia Univers” – A. E. Van Vogt, “Exercitii de stil” – Raymond Queneau, “Alte glasuri, alte incaperi” – Truman Capote, “Atitudine dispretuitoare fata de stomac” – Ilf si Petrov, “Trei intr-o barca” – Jerome K Jerome, “Tommy si prietenii sai” – idem, “The Big Sleep” – Raymond Chandler. Acum “in citire” se afla “Cioran, Eliade, Ionescu: Uitarea fascismului” – Alexandra Laignel-Lavastine si “Cu sange rece” – Truman Capote. Undeva, pe un colt de biblioteca, “Idiotul” lui Dostoievski ma asteapta sa ma intorc la el. Eu si Mutu.

Pofta incredibila de ascultat muzica.

Cu mici variatiuni, am avut un chef foarte mare de a tot asculta muzica in draci. Acum ascult, spre exemplu, “A Matter of Life and Death” – Iron Maiden. Mi-am luat si un album de viking metal, “With Oden On Our Side” – Amon Amarth. Cheful de Amorphis mi s-a acutizat. Nick Cave and The Bad Seeds au fost la ordinea zilei. Am ascultat si Arctic Monkeys si Razorlight, dar prima nu m-a prea impresionat. Razorlight are “In the Morning”, care ma binedispune instant. Tool e pe lista de ascultari. Radiohead in fiecare dimineata ca sa ma simt mai “eu”. U2, for old time’s sake. “Kite” ramane la fel de frumoasa ca intotdeauna. Ah, si Therion, ca sper la inca un concert. Da, stiu ca ascult foarte multe chestii diferite. Ma mandresc chiar cu asta. Mi se spune de multe ori ca n-arat ca o “rockerita”. Sau ca orice alta categorie muzicala. Vai ce tristete. Nici nu vreau pentru ca din moment ca in playlistul meu stau alaturi atatea genuri radical diferite, nu pot sa ma incadrez intr-o categorie, ca sa nu mai zic ca nu vreau, ca deh, viata asta e foarte diversa. De ce sa ma limitez?

Pofta de mancare.

… cu toate ca nu ma ingras. Vara asta am avut asa o pofta de de toate. Mai ales carne. Sunt o fire eminamente carnivora, desi mi-e mila de bietii pui, porci si bietele vaci sacrificati si sacrificate pentru placerea papilelor mele gustative.Mananc si plang. Dar nu ma pot opri! Pofta ma omoara. Parca as fi *ptiu scuipa-n san si fa trei pasi in spate* gravida. Poftesc la toate alea. Uite acuma mananc tort. Este foaaaarte bun. N-aveti decat sa ma credeti pe cuvant.

Pofta de facut lucruri.

Nici asta n-a fost o constanta vara asta, iar cand a fost a ramas doar o perspectiva. Cert e ca m-am cam plictisit de acasa-scoala-acasa-scoala-ocazional fire sau Club A. Parca as face si altceva, care sa implice oameni noi, provocari noi, da stres mai mult dar si mai multe satisfactii (doamne, ce a “de-trei-ori-femeie” suna fraza asta). Cuvantul-cheie este “parca”. Lenea e mai puternica. Sub imaginea asta de om care face multe si nu se plange zace un foarte mare motan Garfield.

…all in all…

…vara asta n-a fost chiar pierduta. The occasional demons au fost si ei pe aici (dar fara ei n-ar fi fost la fel).Tot soiul de descoperiri interioare mai mult sau mai putin exteriorizate. Daca nu sunt am eu un motiv sa le pastrez asa. I’m stll me. Nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma sperii inca.Leave a Reply