Tagged…

Posted: November 5th, 2006 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit, Despre natura lucrurilor | 4 Comments »

…by ionuca.

So… of, nu-mi place sa scriu despre carti cand mi se cere asta. As amana postul asta dar stiu ca oricum ma voi regasi intr-o pana de inspiratie si mai tarziu, asa ca what the hell.

Carte: “12 scaune”

Autori: Ilf si Petrov.

Placut. De ce? Am ras pe tot parcursul ei, m-am indragostit, daca se poate spune asa, de Ostap Bender, am descoperit o literatura ruseasca altfel decat la Dostoievski si Gogol, am vazut o societate interesanta si macinata din interior de o molima careia autorii ii raspund prin haz de necaz. Personaje bine conturate, prezentate fara falsa pudoare sau fara a le face mai virtuoase decat sunt. Dialog iute, amuzant. Puncte in plus: are si o continuare (“Vitelul de aur”)! Una peste alta, cam ca in cazul oricarei carti care apare intr-un regim totalitar si-l ia peste picior, m-am mirat ca a aparut. Altceva, oricum. E o carte la care revin daca vreau sa ma binedispun. Am ales sa o prezint pentru ca m-am saturat de chestii “destepte” si profunde, cel putin azi.

Nu placut. De ce? Unele chestii cam “trase de par”, risti sa nu mai intelegi ce vorbesc ei acolo daca nu esti putin atent. S-a terminat prea repede. Si cam neplacut, pentru mine, poate pentru ca ma asteptam la altceva.

There! Numesc… of, pe cine dracu sa numesc… S-ar putea sa fi fost numiti deja: Woodishor, Lulu (cand o avea timp)… si cam atat. Happy tagging everyone!


4 Comments on “Tagged…”

 1. 1 ionuca said at 9:15 pm on November 5th, 2006:

  Ah, ne povestise o profesoara de cartea asta [Vitelul de aur], dar uitasem si cum se numeste si cine a scris-o :”> Sunt mai mult decat incantata ca te-am tagguit. Cu ocazia asta mai adaug o carte buna pe lista TBR. \:D/

 2. 2 Sunkissed said at 9:39 pm on November 5th, 2006:

  Da, da, amandoua sunt de citit! Ma bucur ca aduc o contributie la faima postuma a celor doi :)

 3. 3 Woodisor said at 9:54 pm on November 6th, 2006:

  oki will do, but later this week alright?
  hugs

 4. 4 Sunkissed said at 9:58 pm on November 6th, 2006:

  oricand, my dear, oricand :D


Leave a Reply