CARTI!

Posted: November 6th, 2006 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit | 2 Comments »

Iubesc sa primesc carti! Iubesc, iubesc, iubesc! Desi, prin grija alor mei, am o biblioteca ce poate fi considerata foarte mare, tot timpul imi doresc mai multe si mai multe si mai multe.

In general, imi place sa citesc din toate genurile. Acum, dupa cum s-a observat, am o fascinatie imensa pentru rusi. Vreau sa citesc jurnalul lui Dostoievski, desi sunt destul de reticenta la ideea de jurnal. N-am avut o problema insa cu Cioran si “Caietele” lui. Le-am devorat. Vonnegut este acum un musai. Am primit “Pianul Mecanic”, pe care l-am si inceput si cred ca o sa-l si termin zilele astea. Si trebuie (pentru ca vreau) sa ma ocup putin si de Salman Rushdie, pentru ca mi-e rusine de multiplele ori in care am deschis “Pamantul de sub talpile ei” si n-am progresat. Ciudat. Imi amintesc ca de fiecare data mi-a placut. Dar cine stie, poate ca sunt carti care nu te lasa sa le citesti decat intr-o anumita perioada a vietii tale.

Deocamdata ma “incurca”, daca pot sa spun asa, cartile de la Cotidianul. Toate sunt foarte bune si le citesc pe nerasuflate. “Rosu Ucigas” cel putin m-a lasat cam cu un gust amar si foarte pregnant. Si ma distrage de la citit faptul ca in fiecare miercuri mai vine o carte buna pe care trebuie s-o citesc.

Ah, si am primit si “Lordul Luminii” de Zelazny. Stiu ca sunt o profana in domeniu, dar incerc. :)

Ma gandeam la un ebook reader. Sa primesc, nu sa cumpar :). Dar in afara de faptul ca n-am bani si n-as avea de la cine sa primesc, nu cred ca as putea sa traiesc fara mirosul unei carti, fara paginile ei, fara unele pete de tus pe care le mai are, fara copertile alea care se indoiesc de parca te cheama la ele, fara toata povestea care este o carte, nu numai povestea din ea. De cand eram mica adoram sa rasfoiesc carti, sa le miros, sa le citesc cu grija sa nu le indoi. Imi amintesc ca imi era teama ca daca stric o carte ii stric si povestea sau mor personajele. Tata a avut grija ca eu sa iubesc cartile, sa n-am prejudecati in ceea ce le priveste, sa le respect si sa ma port frumos cu ele, cine stie, poate imi aduc inca ceva bun in afara de o poveste frumoasa. Si ii multumesc pentru asta si pentru multe altele.

As vrea sa pot sa ingrop toata lumea in carti. Un fel de “teroarea literei”.


2 Comments on “CARTI!”

  1. 1 ionuca said at 11:05 pm on November 7th, 2006:

    Ahhh, asa de bine te inteleg!!!! I just wanna hug you right now! *hug*

  2. 2 Sunkissed said at 11:20 pm on November 7th, 2006:

    e cel mai dragut lucru care mi s-a spus azi :)


Leave a Reply