Arici

Posted: November 19th, 2006 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit, Despre natura lucrurilor | 1 Comment »

Bolnava. Imi plang de mila, bineinteles. Sunt in centrul lumii azi, starea mea febrila e unicul lucru important de pe planeta asta de rahat. Orice fluctuatie a tusei mele, orice tiuit al urechii e supus unei atente analize.

Asa ca ce-mi ramane de facut? Odihna la pat, liste mentale cu cate si mai cate am de facut once I get better, imbecilizare la televizor.

Dar! Macar am reusit ieri sa termin “Idiotul”. Mi-e rusine de cat de mult am stat pe carte asta, cu toate ca mi-a placut tare. Pe masura ce tot citesc Dostoievski incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult, sa ma surprinda la fel. Cartea asta exceleaza prin bunatate. O citesti si te miri ca poate exista un asemenea om, mai ales in societatea vremurilor descrisa de Dostoievski, te miri ca respira si se misca la fel ca ceilalti, in timp ce sufletul lui bate dupa alta muzica. Si te face sa te gandesti la cati oameni ai catalogat si tu drept “idioti” doar pentru ca erau altfel. Pentru ca te durea prea tare ceea ce ei iti aratau. Pentru ca un astfel de om nu poate fi decat bolnav, desigur.

Mintea mea nu e in stare de mai mult acum. In plus, e timpul sa-mi iau pastilele. Oh crap. Urasc sa fiu asa de fara vlaga fara voia mea.

Later edit: dom’le, raceala vine la pachet si cu depresii si nemultumire intrinseca, sau astea sunt culese de pe drum?


One Comment on “Arici”

  1. 1 kawakawa said at 1:13 am on November 20th, 2006:

    Nu, nu vin impreuna: depresia si nemultumirea sunt consecinte ale inactivitatii.
    Dar din fericire, toate 3 pot fi tratate :) .
    Uite ceva pentru zambet: http://youtube.com/watch?v=Smi7JDGAHWo .

    Iar pt restul… ummm.. multa sanatate!


Leave a Reply