CEATA

Posted: December 7th, 2006 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 4 Comments »

Mi-e frica de ceata. Ca unui copil prost care se teme de ceea ce nu poate vedea.

Si ma tem si intr-un mod mai putin prozaic: simt ca mi se accentueaza miopia si ma simt foarte vulnerabila.

Iar acum e atat de ceata afara incat abia disting felinarele de pe strada. Dar sa fii in casa cand e ceata afara e chiar placut. Te simti suspendat la etajul 7 (in cazul meu).

E insa de 10 ori mai neplacut sa fii blocat in autobuz cand e ceata. Strans lipit de oamenii aia de care te desparte o viata sau chiar doua sau – cine stie? –  esti mai aproape decat de propria-ti persoana. Sa fii fizic lipit de ei si autobuzul sa se miste cu viteza melcului adormit. Pentru ca e ceata. Si un nou cod rutier.

Macar am avut parte de amandoua azi. Si din cauza aglomeratiei n-am putut sa cobor la statia care trebuia, pentru prima data de cand sunt in Bucuresti (cred, n-am o memorie prea buna). Si am zis, “asta e, cobor la urmatoarea” si toata lumea din autobuz (ma rog, cel putin 3 oameni de langa mine) erau foarte surprinsi ca n-am facut scandal, ca nu m-am manifestat isteric. Si ma si ii intreb: de ce? E ca si cum, in trafic, as claxona sperand sa se miste aia mai repede. Asta e, aia a fost, n-o sa mor daca merg putin pe jos, chiar si prin ceata, e bine sa-ti infrunti demonii, fie ei sub forma de temeri din copilarie, fie sub forma unei cete dese si laptoase.

Prea repede se enerveaza oamenii in ziua de azi (zise Silvia, ceea ce mi se pare extrem de ironic…)…


4 Comments on “CEATA”

 1. 1 Woodisor said at 10:00 am on December 7th, 2006:

  A, dar stai sa vezi ce placere a fost pe mine … ieri … intrucat de ieri vorbim … Ieri am venit cu machina :) la scoala si sa vezi ce placut a fost sa ma reintorc acasa cu masina pe ceata (nu vedeam aproape nimic) si din cand in cand schimbam pe faza lunga sa fiu sigura daca sunt pe banda mea ori nu… actiune care se solda cu orbirea pt cateva secunde al celui care venea in sens invers. A fost o placere, ce mai!

 2. 2 Skandalouz said at 11:22 am on December 7th, 2006:

  U’re right, oamenii sunt din ce in ce mai nervosi si mai rai (vorbesc de bucuresti aici) dar in majoritatea cazurilor (sa zicem 80%) rautatea vine din prostie sau din lipsa educatiei, manifestate la scara larga in tara noastra mult iubita si stimata.

  Restul (aproape 20 de procente) sunt oamenii care se enerveaza la intalnirea celor 80% mai sus amintiti.

 3. 3 ionuca said at 12:38 pm on December 7th, 2006:

  E prea mare coincidenta: ieri am mers si eu cu o statie de metrou in plus. M-am trezit din citit la Aparatorii Patriei. Macar asa am vazut si eu cum arata statia aia :)

 4. 4 Sunkissed said at 6:55 pm on December 7th, 2006:

  si… cosmarul continua si azi :( vreau soareeeee


Leave a Reply