Straniu

Posted: December 8th, 2006 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | No Comments »

Azi de dimineata, cu ochii carpiti de somn, am dat, ca tot omul tehnologizat, un click sa vad cum ma imbrac azi, cum e vremea. Si scria mare si frumos: “Fog will lift this morning”.

Mi-a placut asa de mult cum suna treaba asta… suna asa, visator si ca o promisiune pe care ai vrea cu tot dinadinsul sa o tii.

Bineinteles ca n-a fost asa iar visul urat, cel putin pentru mine, continua. Nu stiu sa ma descurc in ceata, nu pot nici sa explic exact ce sentimente imi da, dar sigur nu sunt placute.

Apoi, ce iti poate oferi o zi in care doi oameni care vorbeau singuri au stat pe acelasi scaun in autobuz, unul dupa altul? In afara de faptul ca poate sunt singura care a observat, nu de alta dar vad ca oamenii incep sa se obisnuiasca cu astfel de manifestari putin ciudate, ma gandeam ca poate ar fi fost bine daca vorbeau impreuna. Poate ca s-ar fi si inteles.

Si in plus, am avut un moment… suprarealist ca sa zic asa azi la a treia incursiune intr-un supermarket. Erau doi oameni, un el si o ea impreuna, care nu se tineau de mana, ci de un caiet. Si aratau si se miscau asa de straniu incat m-am surprins holbandu-ma la ei fara vreun motiv aparent pentru ceilalti.

Slava domnului ca am avut parte si de un moment mai putin prozaic in acelasi supermarket in care eu, cu un rucsac gigant si o sacosa intr-o mana si inca doua in cealalta mana ma straduiam sa deschid blestemata de usa, in timp ce in spate doi oameni imi admirau linistiti neputinta.

Cam asa e cu toate stradaniile noastre –  la un moment dat va fi cineva care va privi prin ele, desi le-ar putea inlesni in vreun fel si n-ai cum sa-l invinovatesti decat subiectiv.Leave a Reply