Ciudat…

Posted: December 11th, 2006 | Author: | Filed under: La naiba! | 2 Comments »

Uneori cred ca o sa ma mir de propria-mi umanitate pana cand o sa mor. Oare daca eram caine ma miram de situatia mea de caine? De labele si de botul meu si de felul in care marai?

Serios acum, oare sunt singura nebuna care-si simte cateodata cate o parte a corpului straina? Uneori ma uit la mainile mele si ma mir, alteori ma uit la picioare si ma mir, uneori ma mir si de nas si de ce face el ce face si cum face.

Si in zile ca astea ajuns sa ma gandesc la un cuvant banal, cum ar fi “covor”, si ma gandesc si ma tot gandesc si-l repet in mintea mea pana cand sensul lui se departeaza de mine, “semnificatul” lui se departeaza de mine si ramane doar semnificantul, doar carcasa goala, complexul lui sonor, care suna ciudata de rece asa, fara de sens – dar oare e fara de sens din moment ce eu, constient, am indepartat acest sens de el?…

Asa ajung sa ma mir de cate chestii sunt de psihanalizat la mine, de cate gesturi imprumut, de cate cuvinte imprumut, de anumite temeri si anumite sperante pe care mi le credeam unice si le descopar uneori la niste straini. Ma mir ca atunci cand eram mica si gaseam o jucarie noua si trebuia sa-i aflu sensul, numai ca jucaria asta are 21 de ani deja si ar fi trebuit, conform logicii de atunci, sa ma descurc deja cu ea. A-haaa, pai era deja data cadou dupa 20 de ani si sase luni conform logicii de atunci.

Dar logica s-a schimbat si referentialul asemenea. Si-mi place ca mai am atatea de descoperit, chestiuni care pentru unii pot parea obisnuite – si chiar sunt, dar asta nu inseamna ca sunt mai putin stranii.


2 Comments on “Ciudat…”

  1. 1 Skandalouz said at 4:58 pm on December 12th, 2006:

    Cuvantul repetat pana cand nu mai are niciun sens si ajung sa ma intreb de ce i se zice asa mi s-a intamplat si mie de cateva ori =))) Foarte tare :)

  2. 2 mircea said at 3:43 pm on December 17th, 2006:

    e frumos cum,orice regula poate fi amendata,sau chiar reinventate,,, cum libertatea nu poate fi constansade fizica,sau intelesa prin ea,,, cum devina absoluta cand inchizi cercul


Leave a Reply