Nothing's changed on new year's day

Posted: December 30th, 2006 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 3 Comments »

Uite ca ma mai afirm inca o data pe anul asta, na!

Ma tot gandesc la revelion, in lumina faptului ca am unde sa-l fac anul asta si am si cu cine. Si ma gandesc daca o fi un semn de maturitate sau de imbecilitate acela ca sincer, nu-mi pasa ca mai vine un an.

Nu-mi pasa pentru ca nu mai cred in miracole de 24 de ore, in chestii grozave si in revelatii de 31 decembrie -1 ianuarie. Nu mai cred in data fixa pentru facut bilanturi. Nu mai cred in “traditionalul la multi ani”. Daca am chef si-mi doresc sincer asta, pot sa zic la multi ani cand am eu chef si mai ales cui am eu chef. Daca vreau, pot sa-mi fac bilantul personal in orice zi. Daca-mi doresc, pot sa ma imbat la 12 noaptea si sa urlu pe strazi in orice zi.

Dar asta cred ca e toata chestiunea. Unii nu pot sa faca treburile astea oricand. Au nevoie de pretexte, de ritual, de tot tacamul. Asa ca se inchina la zeul Revelion, singura zi pe an in care pot sa spuna “iubesc” pentru ca toata lumea iubeste, singura zi pe an cand pot sa fie slugarnici pentru ca toata lumea este, singura zi pe an cand pot sa fie patetici pentru ca toata lumea este si singura zi pe an cand pot sa faca un bilant pentru ca toata lumea face.

Recunosc ca de chestiunea cu facutul de bilant ma fac si eu vinovata uneori, pentru ca sincer doar in prag de revelion imi aduc aminte pentru ca toata lumea numai despre asta stie sa discute.

Dar nu ma amagesc cu speranta ca anul care vine poate sa fie de 1000 de ori mai bun. Nu si daca nu pun umarul personal. Nu stau 12 luni sa vad ce si cum astfel incat in decembrie sa astept infrigurata sa scap de el pentru ca sigur ” a adus numai ghinioane”. Si sincer, nu stiu de ce se limiteaza oamenii la a gandi in ani. De ce sa nu ne intalnim si o data la 10 ani sa aniversam un deceniu? Ar fi mult mai palpitant. Si am bea si mai mult.

In fine. Nu e un manifest “anti-revelion”, desi asa pare. E un manifest anti-ceea ce fac unii oameni din revelion. Pentru mine nu e altceva decat inca o noapte cu prietenii, un prilej sa ne strangem si sa ciocnim ceva, un prilej sa avem cu totii aceeasi prioritate. Si un prilej de a numara frumos in cor si de a ne lua in brate. Asta mi se pare mult mai important. Si daca n-as avea cu cine sa fac treaba asta, mi-ar parea rau sa numar singura, asa ca n-as mai numara si m-as culca. La urma urmei, nu e obligatoriu ca in 31 decembrie – 1 ianuarie sa ai casa si inima plina, dar pe 2 ianuarie sau pe 13 septembrie sau pe 27 iulie poti sa fii mai fericit ca niciodata. Ceea ce va urez si voua.


3 Comments on “Nothing's changed on new year's day”

 1. 1 stefanM said at 1:46 pm on December 31st, 2006:

  cam trista fata… desi ne promitea @ netoo #4 ca nu va mai fi chiar asa de trista. Nu stiu ce si cum se intampla, dar cert este ca … ti’ai cam pierdut credinta in … aproape tot! Good luck (desi nici in asta nu crezi) si “la multi ani” (desi nici asa ceva nu apreciezi). Be it your way, then!

 2. 2 Sunkissed said at 2:47 pm on December 31st, 2006:

  stefanM, cred ca ma confunzi pentru ca n-am fost la netoo, la niciunul dintre ele. si nu e adevarat ca nu mai cred in nimic. nu cred in falsuri si in tot ce inseamna asta. cred in prietenii pe care o sa-i vad diseara si in… hmm… cheful ce va urma :D si in multe altele… despre care promit sa vorbesc in 2007 :)

 3. 3 Woodisor said at 3:43 pm on January 2nd, 2007:

  Scumpa, doar atat! La multi ani!
  Sa ne vedem cu bine… incepand de luni :(


Leave a Reply