Dileme

Posted: February 18th, 2007 | Author: | Filed under: La naiba! | No Comments »

Tot uitandu-ma eu la “House” am inceput sa ma intreb… cat de departe merge instinctul nostru de supravietuire? Cat de mult de dorim sa traim? Fireste, foarte mult, uniii dintre noi poate pana la paranoia. Insa pusi fata in fata cu problemele morale care pot influenta functionarea propriilor  noastre  organe  vitale, cum am reactiona? La ce am renunta? Este mai puternica o dorinta de supravietuire innascuta si pe care o purtam cu noi de milioane si milioane de ani, sau o dorinta de respectare a unor coduri morale relativ tinere, dar adanc absorbite de mintea noastra?

Ai zice ca e simplu si ca fiecare alege sa traiasca. Da, dar nu fiecare alege sa traiasca cu o vina, o responsabilitate, un gand negru care-ti aminteste ca traiesti pentru ca ai incalcat un principiu moral atat de important pentru tine.

Ai mai zice ca nu toti oamenii pun pret pe morala. Asa e; insa fiecare dintre noi are morala lui. Nu traim dupa regulile societatii, insa traim dupa propriile noastre reguli, ceea ce nu inseamna ca nu suntem constransi. Ideea e in ce masura gradul de constrangere actioneaza aspura dorintei tale de a mai respira o zi, doua, o luna sau treizeci de ani pe pamant.Leave a Reply