Matematica

Posted: February 26th, 2007 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 4 Comments »

Am visat aseara ca, printr-o conjunctura oarecare, trebuia sa ma intorc la Pitesti sa dau un examen la matematica, iar inainte de asta sa asist la cateva ore de mate predate de proful meu din generala, Vizuroiu.

Matematica si cu mine suntem cam ca mancarea si otrava. Ne intelegem putin  - cat sa iau eu restul corect si sa stiu cate bonuri sa dau la magazin -spre zero. Cu toate astea, proful meu de matematica din generala ramane cel mai iubit prof pentru mine, desi nici relatia noastra n-a fost lipsita de drame -el dandu-ma cu capul de panoul de olimpici atarnat la noi in generala pe hol dupa ce a aflat cat am luat la capacitate-, momente jenante – el calcandu-si pe inima si scotandu-ma la tabla cand avea inspectie pentru ca eu sa fac figura geometrica invers- si intorsaturi de situatie incredibile -eu calificandu-ma la proba judeteana a olimpiadei de matematica. Matematica a fost cel mai mare stres al meu in generala, mai ales ca eram la clasa speciala mate-info, dat fiind ca ai mei inca nu intelesesera ca intre mine si partea de real nu poate exista o relatie si mai ales ca prietenii mei erau foarte buni la matematica. Orele alea erau un chin, mai ales cele de meditatie de miercurea de la 7 jumatate dimineata; cu toate astea raman momentele in care m-am simtit cel mai bine, momentele in care am ras cel mai mult, chiar daca radeam de mine. Dovada ca am ramas traumatizata de matematica ramane faptul ca periodic visez ca am niste afaceri nerezolvate cu ea de genul teste sau examene, dovada ca anii aia au fost minunati este faptul ca imi amintesc cum, in timp ce visam, imi spuneam mie in gand ca astea au fost cele mai frumoase vremuri.

Imi pare rau numai ca Vizu nu mai preda. Tare mi-ar fi placut sa ma mai duc pe la scoala. Cred ca daca m-ar fi vazut intr-o banca avea un atac de panica. Nu stiu de ce, dar cred ca si eu l-am traumatizat putin pe el.


4 Comments on “Matematica”

 1. 1 biglebowski said at 7:44 pm on February 26th, 2007:

  Eu am facut cu Miu, cool guy. Ca profesor, avea si parti foarte bune, si parti foarte proaste; partea proasta era ca de la Miu puteai invata matematica doar daca stiai deja :) In schimb, ca personaj era fabulos, de la optiunile lui politice bizare (initial PSM mi se pare, apoi partidul socialist) pana la limbajul colorat si spectacolul monologurilor ce ocupau uneori macar doua treimi din ora, atunci cand venea “pornit”. Dupa ce am terminat noi, stiu ca l-au pus director. Frecvent imi revin in minte expresii de-ale lui.

  Despre Vizu toti imi spuneau ca-i foarte bun profesor. Pe mine ma cam speria cand il vedeam pe holuri :))

  P.S. Cand incercai sa dau submit, mi s-a spus ca am probleme cu matematica :))) Ca sa vezi :)

 2. 2 Sunkissed said at 9:45 pm on February 26th, 2007:

  ooooh, si masina lui Miu cu DVM :D ce vremuri. tu in ce generatie ai fost? ca poate ne stim si nu stim.

 3. 3 biglebowski said at 11:42 pm on February 26th, 2007:

  Cu vreo 5 anisori mai mare, deci din scoala putin probabil. Altfel, orasul e mic, locurile frecventabile relativ putine, deci macar din vedere e posibil… :)

 4. 4 Sunkissed said at 12:42 am on February 27th, 2007:

  lumea e mica :)


Leave a Reply