Prezervativ, pastile, sterilet, diafragma si in cel mai rau caz abstinenta.

Posted: March 30th, 2007 | Author: | Filed under: La naiba! | 1 Comment »

Am citit azi cum ca 48% dintre femeile din Romania nu folosesc metode contraceptive, 43% dintre ele recunosc ca au facut un avort si 29% recunosc ca au facut doua.

Femeilor!!! Ce e in neregula cu voi? Stiu, stiu ca majoritatea sunt la tara sau nu au cum si de la cine sa afle despre metodele contraceptive, dar mai stiu de cazuri de fete culte, invatate, crescute la oras care au dat cu bata in balta. Fete care stiau la ce se expun si totusi alegeau sa ignore problema. Nu ma refer la variantele alea triste cu “s-a spart” sau “am uitat pastila”, ma refer la variantele cu nicio metoda contraceptiva. Suntem in 2007! Chiar este amuzant sa mergi la medic sa faci un avort? Este mai importanta rusinea? Este mai important faptul ca “el nu vrea sa poarte prezervativ?” Este mai important sa inchizi ochii in fata BTS-urilor?

Si daca tot suntem pe primul loc la avorturi in Europa, de ce nu se sesizeaza nimeni? O campanie nationala, ceva. Ca doar nu ne-o fi inca rusine sa vorbim despre asta. Nu mai e ceva care se barfeste pe la colturi, e vorba de sanatate, de alegere, de corpul si viitorul unor femei.

Of!


One Comment on “Prezervativ, pastile, sterilet, diafragma si in cel mai rau caz abstinenta.”

 1. 1 Cristina (Woodisor) said at 9:25 am on April 1st, 2007:

  Hop si eu pe blogul tau ca deh, rusinica! Nu am mai dat pe blog de muuuulllltaaaa vreme! :p
  Ce pot spune Silvia despre acest subiect decat faptul ca am ajuns sa imi fie rusine cand sunt intrebata de catre unele colege ce este mai bine… sa te epilezi complet sau numai inghinal? sau este ok sa folosesti doar prezervativul si sa nu ramai gravida?
  Adevarul este ca exista multa dezinformare si campanii nationale pe acest subiect exista insa sunt atat de putin mediatizate… exista afise prin policlinici, afise prin cabinetele de medicina de familie si in cele de planning familial. Dar cine mai merge acolo?
  Am inceput sa iau anticonceptionale nu pentru a nu ramane gravida, ci pentru ca aveam niste probleme de sanatate. Daca ar fi sa aleg intre prezervativ si anticonceptionale… as spune cand anticonceptionale (personalizate, luate la indicatia medicului, nu dupa capul bolund al meu) si de ce nu? why not a condom from now and then? ce, doar ei sa se simta bine tot timpul?
  Bine, acum divaghez rau de tot.
  Concluzia: dezinformare si DEZINTERES total din partea atat a autoritatilor cat si a celor care ar trebui sa se protejeze.


Leave a Reply