Scurta observatie

Posted: April 18th, 2007 | Author: | Filed under: La naiba! | 3 Comments »

Desi te-ai astepta sa fie invers, generatia mea e din ce in ce mai indoctrinata. Tinerii par din ce in ce mai greu dispusi sa accepte ideea unei zone de mijloc intre negru si alb, a unei a doua pareri, a unei a doua parti a povestii.

Fie e din cauza unui guevarism pe care-l si poarta cu mandrie pe tricouri, fie e din cauza lipsei de timp, reala sau imaginata. Sa argumentezi o cale de mijloc, sa accepti doua pareri iti ia mult mai mult timp decat sa etichetezi repede, cu putinele si insuficientele informatii si instrumente pe care le ai la indemana.


3 Comments on “Scurta observatie”

 1. 1 biglebowski said at 4:48 pm on April 19th, 2007:

  Da, din “lipsa de timp”, sau altfel spus “pentru ca e mai usor asa”. Si eu sunt foarte mirat de abordarile a la galerii de fotbal din jurul meu, mai ales astazi, dar asta e (nu ca abordarile cu pricina ar fi justificate pe stadioane, dar acolo macar sunt obisnuit cu ele, chiar cand vin de la insi care altfel se pretind educati).

  De fapt, mai e o cauza, la unii de la care la o privire neatenta ai putea avea pretentii/sperante. Nu argumentatia sau ideile conteaza initial, ci ‘sa fii in trend’. E la moda sa fii pro-X sau contra-Y? Gata, se face. E la moda sa fii rocker? E la moda sa spui “toti ie niste hoti, maica” si “suntem la pamant”? Sari imediat in tren(d) si s-a rezolvat, esti cool. Ca sa dau un exemplu extrem, am intalnit oameni care se declarau “scarbiti” de alde Becali desi ei, in fond, erau foarte apropiati ca spirit de respectivul. Mutatis mutandis, povestea asta se aplica peste tot.

 2. 2 Cristina (Woodisor) said at 5:43 pm on April 19th, 2007:

  Eu am ales negrul… adica pass meetingului pro-Basescu. De ce? Argumentele mele sunt clare: este prefabricat, este inca o mana invizibila care ghideaza “poporul indoctrinat”, este inca o dovada a intelegerii gresite a civismului in romania.
  Pe de alta parte, nu as fi avut nimic de argumentat impotriva acestor meetinguri daca societatea civila s-ar fi miscat de mai bine de un an. Asa ca? multa la revedere “patriotilor” convinsi, mesajelor de genul “cel mai bun si onest presedinte post-comunist”, etc.
  Acum plusam pe necesitatea de a da jos Parlamentul si Guvernul, fara a ne mai interesa exact motivele invocate de aceste 2 institutii pentru a-l suspenda, fara a mai conta ce a facut asta :)
  Asa e, traim in Romania si ne ocupa tot timpul!

 3. 3 Sunkissed said at 9:29 pm on April 19th, 2007:

  woodisorule, n-am scris gandindu-ma la problema de azi dar imi place ca te-ai dus cu gandul acolo :) pe de alta parte, nu sunt neaparat de acord cu tine, insa mai vorbim despre asta cand ne vedem.

  biglebowski, trendul e in floare. se pare ca acum e trend sa fii anti-trend deci am sanse pentru prima oara in viata sa ma integrez :)


Leave a Reply