Am asteptat pana azi sa scriu despre asta

Posted: April 20th, 2007 | Author: | Filed under: La naiba! | 5 Comments »

S-a intamplat ceea ce m-asteptam, si anume l-au suspendat pe presedintele Romaniei. Nu pe Basescu, pe presedintele Romaniei.

L-au suspendat perfect legal, desi nu s-a tinut cont de hotararea Curtii Constitutionale. Asa cum s-a intrebat Corina Dragotescu ma intreb si eu: cine mai controleaza Parlamentul? Cine imi garanteaza ca pe viitor vor tine cont de deciziile Curtii Constitutionale? Cine imi poate garanta ca nu vor merge pana la capat in orice problema care ii deranjeaza?
Ultima oara cand am fost la vot, am votat un politician care sa ma reprezinte. Decizia mea este acum contestata – pe ce baza? Alegerea mea personala este infirmata – de catre cine? Un grup de oameni a decis asta – cum ma reprezinta ei pe mine?
Repet, nu ma refer la Basescu, ma refer la presedintele Romaniei, ma refer la institutia presedintiei pentru care am uitat sa avem respect.

Ceea ce ma deranjeaza este disperarea profunda a Parlamentului, dorinta bolnava de a controla iar statul cu orice mijloace si cu orice scop, afirmatiile aberante pe care observ ca incep sa le legitimeze legal – si daca nu pot, nicio problema, nascocesc ei o lege.

Nu ma simt reprezentata de acesti oameni. Nu ma simt reprezentata de viitorul presedinte interimar, Vacaroiu. Motivele mele sunt personale – poate. Dar sunt ale mele – ce ma impinge pe mine la vot poate sa fie o pornire de orice natura, insa asta nu inseamna ca e contestabila.
Ce ma mai deranjeaza este atitudinea politica fata de popor din tara asta. Om fi cum om fi – ca popor: lenesi, needucati, imbecili etc, insa avem un drept garantat de Constitutie de a ne alege presedintele. Cum ar putea sa vina acum un parlamentar sa justifice ideea, din ce in ce mai vehiculata, cum ca ar putea sa-i fie interzis lui Basescu sa mai candideze, iar apoi sa justifice asta unui popor care il investise pe acel om cu o putere? Bine, cred ca ultima grija ar fi sa se justifice in fata cuiva…
N-am facut dreptul, nu stiu detalii tehnice ale ipotezei de mai sus si nu stiu daca/cum s-ar putea realiza exact interzicerea unui presedinte suspendat de Parlament de a mai candida la viitoarele alegeri, insa fac Stiintele Politice si cred ca asta este miza lor. Cum vorbeam aseara cu cineva, pariul lor. Altfel, nu-mi explic aceasta miscare compromitatoare pentru majoritarea partidelor – uitandu-ne la sondaje.

Va fi foarte interesant de acum inainte, pentru analisti si ziaristi. Pentru majoritatea romanilor, va fi doar frustrant.


5 Comments on “Am asteptat pana azi sa scriu despre asta”

 1. 1 koma said at 7:06 pm on April 20th, 2007:

  sustin ideea. au dat jos un simbol, nu un marinar, alcoolic sau manelist. nu te poti juca asa usor cu simbolurile. ma umuplu de greata toate zambetele lor de victorie. s-au unit toate fecioarele neprihanite ale universului sa pecetluiasca soarta neamului romanesc.

  cat despre frustrarea romanului… sa fim seriosi. romanii sunt atat de plictisiti de politica incat orice combinatie li se pare inutila. vai de capul nostru.

 2. 2 kawakawa said at 11:16 pm on April 22nd, 2007:

  Interesant este ca membrii parlamentului tot de noi au fost alesi, in 2004. Dar ei nu ne mai reprezinta.
  Propun un referendum pentru suspendarea parlamentului, dupa ce terminam treaba cu presedintele :)).

 3. 3 Despre Basescu, adunate « I’m like a bird said at 11:24 pm on April 22nd, 2007:

  [...] Despre Basescu, adunate April 22, 2007 at 9:50 pm | In generale | 1. Stefan. Ar trebui sa caut pe net, sa vad cate tari democrate si-au demis presedintele, de-a lungul istoriei. 2. Radu: chiar mi-a placut ideea pollului. Iar calculele facute de el par cat se poate de realiste. 3. Mariko: desi se afla in afara granitelor, deja s-a interesat unde va putea vota peste o luna. Parca vad ca noi, astia din tara, abia daca ne vom aduna pe jumatate, din cele 18 milioane (din RO) cu drept de vot. 4. Silvia. 5. Alex Brie. 6. Eloa. 7. Koma. [...]

 4. 4 Sunkissed said at 12:08 am on April 23rd, 2007:

  nu, nu i-am ales uninominal, ceea ce pentru mine = nu ma reprezinta. nu e acelasi lucru.
  pe de alta parte, dizolvarea parlamentului imi surade foarte tare acum.

 5. 5 Doru Oprisan said at 12:36 am on April 25th, 2007:

  Trist, trist, trist. Azi m-am enervat cel mai rau pe tema asta. Atat de rau incat mi-am calcat pe inima si am scris despre politica pe blog… :( Ai zis bine intr-un post anterior: vrem democratie si nu mai stim sa luptam pentru ea.


Leave a Reply