Care mai este rostul…

Posted: April 28th, 2007 | Author: | Filed under: La naiba! | 1 Comment »

Care mai e rostul sa te inhami la ceva ce stii bine ca va fi compromis? Ce rost mai are sa investesti in ceva care mai mult ca sigur se va dovedi a fi o porcarie? La ce bun sa faci sacrificii sa pleci intr-o vacanta care va iesi nasol? La ce bun sa lucrezi ca un sclav daca pana la urma ai sanse sa si mori?

Unii probabil ca o fac din inertie. O data apucand-o pe un anume drum, le vine peste fire sa se opreasca si sa dea inapoi.

Pentru altii, e chestiune de aratare a muschilor destinului. Lasa ma, ca poate reusesc eu sa fac sa fie bine! Pe scurt, o chestiune de orgoliu.

Pe de alta parte, e posibil sa fie vorba si de acea resemnare ┬ápe care unii o duc la extrem, un fel de ciobanas din “Miorita” care intelege ca o sa i se intample ceva nasol si in loc sa fuga isi deschide larg bratele ghinionului.

La inceput chiar voiam sa critic toate motivatiile astea. Dupa care mi-am dat seama ca, pe rand, au fost si ale mele. Se spune ca e usor sa te opresti. Insa nu este. Daca intri intr-un cerc vicios, convins fiind, indiferent de motive, ca e ok, cu greu iti mai revii. E foarte usor sa-ti vinzi sufletul, dar e mai greu sa-l recuperezi.

In privinta unor lucruri lipsite de importanta, e normal sa nu ne gandim prea mult, fie si numai fiindca nu ne-ar mai ramane energie pentru celelalte lucruri. Insa cand vine vorba despre viata si viitorul tau, e cazul cateodata sa iei oaia deoparte si sa faci un plan de salvare cu ea.


One Comment on “Care mai este rostul…”

  1. 1 Cristina (Woodisor) said at 8:36 pm on May 3rd, 2007:

    si eu care ma gandeam ce afacere proasta am facut cand am vrut sa plec in delta, am ajuns la tulcea dupa 2 zile de nesomn, conducand kermitu’ (matizucu’) :p, dupa un tur al romaniei, … asa… unde eram? la tulcea, si cand colo afli ca exista doar un singur vapor inspre sulina zilnic si daca era sa plec la sulina nu stateam mai mult de 2 ore ca trebuia sa plec inapoi :( ca deh, scoala!!!
    sa te intorci inapoi in bucuresti pe ocolite, desigur pe la galati (nu stiu de ce, eram obosita), sa iei amenda intr-un sat uitat de lume pentru 62 km/h, sa iti piarda politistul rovinieta, sa ajungi la bacau, sa mori de somn pe sosea… sa intri in bucuresti si sa faci aproape accident ca adormi la volan (da, iar)… si apoi sa plangi ca omu’ tau e la sulina si tu stai ca proasta in bucuresti de 1 mai…
    fain frumos! :P
    te-am pupat scumpa!


Leave a Reply