Sa vrei sa stii

Posted: May 5th, 2007 | Author: | Filed under: La naiba! | 6 Comments »

E foarte obositor sa vrei sa stii, sa vrei sa intelegi. Curiozitatea, desi factor al progresului, nu e deloc putin daunatoare pentru mintea umana. Poate nu toti oamenii sunt construiti asa, insa eu obosesc tot vrand sa stiu, sa inteleg. Si aici ma refer la orice, de la cultura egipteana la psihologia omului la curiozitatile animalelor.

Nu de putine ori, ba chiar de suparator de multe ori, ma trezesc punand sub semnul intrebarii cele mai banale lucruri din jurul meu si pentru ca nu am cunostiintele necesare care sa-mi permita cel putin sa deslusesc a mia parte din ceea ce vreau sa stiu, ma blochez. Sa-ti dai seama ca esti o farama intr-un univers asa de mare, sa-ti dai seama ca n-ai cum sa stii tot, sa intelegi tot, ca sunt atatea lucruri pe care n-ai cum sa le mai pricepi acum este pentru mine trist.

Pentru altii, asta da frumusetea vietii. Mie imi da insa masura micimii mele.


6 Comments on “Sa vrei sa stii”

 1. 1 Cristina (Woodisor) said at 8:23 pm on May 5th, 2007:

  stii… cateodata este bine sa let it flow… iar intrebarile sa fie in curand uitate… pacat ca nu pot spune acelasi lucru si despre mine

 2. 2 koma said at 11:16 pm on May 5th, 2007:

  trebuie sa traiesti in aromonie cu natura. nu`ti ajuta cu nimic ca reconstruiesti mintal folosind diverse reguli/ecuatii ceea ce este in jurul tau. credeam cat eram mic in enunturi comuniste de genu: daca ai stii cum este construit corpul ai putea sa gasesti cate un antidot pentru fiecare boala.

  am dovedit`o de nenumarate ori ca nu putem face absolut nimic mai bine decat a facut natura. interventia omului ca urmare a logicii lui impecabile a lasat doar urme triste in mediul ambiental.

  asa ca sfatul meu batranesc este sa te bucuri ca existi, ca poti sa percepi diversitatea care te inconjoara, fara a`ti obosi neuronii cu tot felul de explicatii. explicatiile sunt toate la locul lor.

  si nu uita sa zambesti :)

 3. 3 Cristina (Woodisor) said at 7:50 am on May 6th, 2007:

  Silvia… pe unde esti? :)

 4. 4 Toni (nesimtitul) said at 8:27 am on May 6th, 2007:

  True! curiozitatea poate fi o binecuvantare dar si un blestem, pentru mine e o binecuvantare, sunt curios de mic si nu sunt semne ca imi va trece prea repede. Problema ta e ca nu stii sa separi lucrurile esentiale de cele banale sau nefolositoare si esti curioasa despre orice. Mie imi place sa iau lucrurile asa cum sunt si sa imi folosesc curiozitatea pentru a avea o viata mai buna. Eu caut intotdeauna simplitatea. Spre deosebire de tine eu nu as putea niciodata sa scriu “nu e deloc putin daunatoare pentru mintea umana” pentru ca aceasta constructie in sine este “daunatoare pentru mintea umana”.

  Oh… and stop complaining! Phhh – femeile!

 5. 5 Sunkissed said at 10:25 am on May 6th, 2007:

  aveti cu totii dreptate.
  dar nu sunt asa ingrozitoare, sa stiti :D sunt un om vesel cu momente din astea. dese.

 6. 6 stirist said at 3:46 pm on May 11th, 2007:

  nu mai stiu ce scriitor roman spunea:

  “cand ai realizat ca nu stii nimic, ai facut primul pas spre intelepciune” (nu stiu daca nu cumva scria “p _ _ _ t”)

  da, cred ca e bine sa ne dam explicatii, decat sa le inghitim nedigerate sau indesate de altii. mananc ce vreu, ce-mi place.


Leave a Reply