ÃŽnapoi la scoala

Posted: May 21st, 2007 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 3 Comments »

Sambata am fost la votare.

In afara de implicatiile socio-politice ale activitatii mele, trebuie sa spun ca am intrat, pentru prima oara in multi ani, in fosta mea scoala generala unde am facut clasele 1-5.  Si cred ca noua tuturor ne-ar prinde bine sa intram, pentru prima oara in multi ani, in scoala generala.

Ciudat cum de un loc care inainte mi se parea foarte mare acum este mic, chiar neincapator. Ciudat cum acum pot sa merg spre cancelarie fara frica, fara teama aia de copil care intra in universul adultilor. Ciudat cum mii de amintiri te inconjoara si ramai impresionat de inocenta cu care obisnuiai sa privesti viata. Ajungi sa te intrebi, ca-n filmele alea de doi lei, cum de ai pierdut asa de mult din inocenta ta intr-un timp relativ scurt.

Ma uitam in jur si-mi veneau in minte imagini fragmentate: prima zi de scoala, primul buchet de flori pentru invatatoare, prima cearta cu colega de banca, prima data cand am stat cu un baiat in banca, lucrarile la scris si matematica, julituri din curtea scolii de la sport, cuvinte stalcite la primele lectii de franceza, pachetelul cu mancare de acasa, curtea scolii vara, iarna. Si eu, acolo, in mijlocul lor, cu alte probleme, alte idealuri, alte ganduri care imi ocupa timpul si mintea, parca asteptand sa vad copilul care eram alergand pe coridor, vesel, fara griji. As fi intrat in fosta mea sala de clasa, dar nu am putut pentru ca acolo este acum sala de calculatoare. Lucrurile se schimba, noi o data cu ele sau uneori mai repede.

Suna poate aiurea si melodramatic, insa serios, cateva clipe petrecute in scoala in care ai inceput tu sa inveti ce e cu viata asta pot sa-ti trezeasca toate sentimentele astea si mai mult.

Am respirat adanc, am intrat in sala de vot, am pus stampila si am plecat spre casa, nestiind cand voi mai intra acolo, atat in scoala mea generala cat si in partea de memorie care pastreaza toate lucrurile asa cum au fost, poate chiar mai frumoase. Inainte sa plec, am lasat o amintire pe una din table: “Vine vacanta! Fugiti! Nu dati la facultate!”


3 Comments on “ÃŽnapoi la scoala”

 1. 1 Jen said at 11:35 am on May 21st, 2007:

  si eu am votat tot la fosta mea scoala… nu era totul chiar asa nou (am fost si la votarea trecuta), dar sentimentul e acelasi. in fosta mea clasa era sala de votare, dar eu eram repartizata in alta parte. au schimbat demult parchetul care se umfla sub randul de la fereastra… a fost foarte frumos sa ma plimb pe acolo, oricum :)

 2. 2 koma said at 7:52 pm on May 21st, 2007:

  ete si tu, cum cand? la urmatoarea votare!

  si eu am trecut prin sentimentele astea la multi ani dupa terminarea generalei intrand sa votez. mi`am amintit de o promisiune netinuta de iubitul meu profeosor de matematica. el mi`a zis: vei veni peste ani aici si eu te voi lasa sa tii tu lectia in locul meu, pentru ca stiu ca o sa te descurci de minune[anticipa corect, ca in cazul tuturor colegilor mei de clasa ce cariera vom face toti]. din pacate a murit bietul om. mi`ar fi placut sa`i onorez premonitia.

 3. 3 Sunkissed said at 11:51 pm on May 21st, 2007:

  hm, nu cred, pentru ca eu am facut clasele 1-5 in alt oras deci numai daca o sa fiu tot in deplasare la alegerile urmatoare. dar poate o sa ma duc asa, pe la fosta invatatoare :)


Leave a Reply