Time is on my side

Posted: July 21st, 2007 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 1 Comment »

E ciudat cum de cele mai multe ori ca sa gasesti cheia spre propriul tau viitor te uiti inapoi. Este un gest firesc si explicabil, este singura parte a vietii noastre pe care o stim cu adevarat si este singura parte care nu se va mai schimba deloc. Dar este tot atat de nenatural sa te folosesti de el ca sa ai o certitudine cu privire la ceea ce va urma, dintr-un milion de motive pe care fiecare dintre noi le stim prea bine, au devenit clisee si totusi le ignoram cu gratie.

Pentru ca oricat de rationali am fi ne arde curiozitatea sa stim cum si ce si de ce o sa fie si suntem convinsi ca puterea exemplului este mare si ca repetitia este mama invataturii. De fapt nimic nu e 100% sigur, nici oamenii nu raman aceiasi, poate doar in cateva fibre ascunse ale sufletului lor, nici contextele nu mai sunt aceleasi. Timpul exista doar pentru ca il numim noi, exista insa cu adevarat devenire si actualizare. Nu exista niciodata maine, exista azi si azi nu e ca ieri decat daca esti in “Groundhog Day” – si nici atunci, pentru ca desi ziua calendaristica era aceeasi, experientele personajului principal puteau fi mereu altele si altele. Si uite ca, desi stuck in a moment, fara sa existe ieri si fara sa mai creada in posibilitatea unui maine, pana cand ceva nu a venit din el, din interior, nu s-a putut schimba nimic factic. Si deci chiar si daca azi ar fi si maine, aceeasi zi over and over again, posibilitatile noastre fac ca universul nostru situational sa fie infinit.

Asa incat nu mai cred in ieri ca explicatie pentru maine. Si nici macar in azi ca o posibilitate de a prevedea viitorul. Cred in mine si in multiplele mele probabilitati, in multiplele mele aruncari de zaruri si in multiplele mele alegeri, independente de zile, ore, persoane sau evenimente.


One Comment on “Time is on my side”

  1. 1 ionuca said at 11:39 am on July 22nd, 2007:

    Este un citat care suna cam asa: We are the sum of our choices. Si eu cred in libertatea de a alege si in faptul ca noi ne facem propriul destin prin deciziile pe care le luam.


Leave a Reply