Vreau

Posted: July 26th, 2007 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 6 Comments »

E foarte interesant cum in cautarea asta perpetua de tine si de ale tale descoperi mai usor ce nu vrei decat ce vrei. Poti sa spui sincer ca nu-ti place sa fii menajat, dar e mai greu sa spui ca vrei sa-ti iei fiecare sut in cur, orice ar insemna asta. Poti sa spui ca nu vrei sa ti se ascunda lucruri, dar ai zice cu jumatate de gura ca preferi adevarul in fata, oricat de aiurea e el. Poti sa spui ca nu vrei sa fii dezamagit, dar mai greu e sa spui ca vrei sa te bucuri de fiecare clipa si persoana si fiecare clipa si persoana sa insemne ceva pentru tine.

E mult mai usor sa descrii prin negatii si eu buna parte din timp asa am facut. Dar omul din greseli invata si vine o zi in care poti sa incepi fiecare propozitie definitorie cu ”vreau”. Eu una vreau oameni de valoare care sa-mi ofere ceea ce merit, nu bucatele din ceea ce cred ei in legatura cu mine. Vreau sa pot sa primesc ceea ce mi se ofera. Vreau sa tin ochii larg deschisi, vreau sa privesc dar mai ales vreau si sa fiu privita. Vreau sa simt totul, fara anestezic, fara indoieli. Vreau sa fiu auzita, pentru ca stiu ce vorbesc. Vreau sa fiu lasata sa ma joc, sa strig, sa lovesc, sa fiu a dracu, sa fiu buna ca painea calda. Vreau sa primesc o sansa daca o cer, pentru ca daca o cer inseamna ca simt ca o merit. Vreau adevaruri intregi, netrunchiate, pentru ca asta si ofer. Vreau sa mi se acorde credit pentru ca il merit si pentru ca si eu il acord. Vreau sa cad, daca asta ma face un om mai bun. Vreau sa fiu primita acolo unde cer un loc, pentru ca nu il cer de nebuna. Vreau sa fiu privita ca un om intreg.

Si e tare important sa vina ziua aia in care sa poti sa zici “vreau”, pentru ca altii n-au de unde sa stie ce vrei tu pana nu le zici. Si nici tu nu prea ai de unde sa stii daca e asa de misto sa te feresti incat devine un hobby. Si degeaba esti modest si nu-ti ceri drepturile sau nu-ti faci cunoscute dorintele – n-o sa primesti un premiu de fidelitate ca ai fost tu de gasca si ai tacut. Nu.

Asa ca jos cu rusinea si gata cu altruismul dus pana la prostie. Fraza aia cu “schimbam placa” are si ea rostul ei, daca e precedata de ceva real si intens si care vine din tine si nu de un capriciu de moment sau o enervare.


6 Comments on “Vreau”

 1. 1 George said at 12:55 pm on July 26th, 2007:

  Ba martianule, ce simplu ar fi daca am sti si cand sa zicem “Vreau!”. Mi se pare cel mai mare razboi cu noi, sa aflam dracului ce vrem! Dupa spusele tale, “vreau” este structurat suta la suta, insa rar se intampla asa. Niciodata nu este un “Vreau” complet! Dar asta e si farmecul intr-un fel. Cred. Ce? De ce roz? Dar ce treaba are cu tractorul? Nu mai inteleg nimic.

 2. 2 Sunkissed said at 1:13 pm on July 26th, 2007:

  niciodata nu e un vreau complet, dar e tare misto sa incerci sa-l faci complet. e ca la lego. Si tractorul e roz, nu intelegi? :)

 3. 3 George said at 1:29 pm on July 26th, 2007:

  Ai dreptate, da-i riscant. Apropo, nu ti se pare “naspa” cuvantul “misto”? N-ar fi mai “frumos” cuvantul “urat”? Se croseteaza un “vreau” in sensul asta..

 4. 4 Sunkissed said at 4:34 pm on July 31st, 2007:

  misto=nasol. “urat” spune mult mai multe. de fapt am si un tic cu “urat”. il folosesc obsesiv in unele zile.

 5. 5 George said at 1:32 am on August 4th, 2007:

  Uite ce, ba martianule! Caterinca=flasneta iar “patetic” nu inseamna ce stie lumea. In plus se scrie “giaca”, nu “geaca”, iar pluralul e “giace”. De fapt, am umblat pe totii coclaurii, unde nu era niciun acciz, crevetele erau ambetate iar “distractie placuta!” era corect.
  E o lume dementa, iti crezi Pitestiul sacru, baietii nu vor renunta la iubitele lor imaginare si berea contine malai.
  Si eu pun “busy” la messenger si mi-e rusine! Ce? De ce? Ce caut aici, zici? Taci, femeie dementa! Fara complemente circumstantiale de scop!

 6. 6 Sunkissed said at 3:17 pm on August 11th, 2007:

  tac domnule.


Leave a Reply