3 in 1

Posted: August 22nd, 2007 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit, Eu cu mine | 2 Comments »

1. Am terminat aseara “Noaptea de sanziene“. Cred ca a fost cartea de care m-am despartit cel mai greu. Desi nu prea te desparti de carti, cartea asta a venit cand trebuia si poate ca a plecat cand trebuia. Este posibil sa ma intorc la ea sau ea la mine, insa pot sa pun pariu ca nu ma va mai gasi la fel. Problematica iesirii din timp, a situarii individului intr-un spatiu atemporal, cu tot soiul de conotatii mistice, problematica recurentei si a semnelor, a intamplarilor care nu sunt de fapt simple intamplari este una cu care merita sa te intalnesti intr-o scriere de mai multe ori pe parcursul evolutiei tale ca om, ca individ, pentru a te surprinde in diferite stadii ale acestei evolutii.

Si acum am reinceput “Pamantul de sub talpile ei” si sper ca de data asta lectura sa mearga mai simplu si sa nu se impotmoleasca pe undeva pe la pagina 60, ca mai mereu.

2. Tot azi, din cauza sau poate chiar datorita unei minunate si neasteptate pene de curent, mi-am facut curat in niste hartii si am dat de diferite scrieri de-ale mele din perioada cand eram la liceu si faceam meditatii la filosofie. Cata rabdare aveam atunci!… Si am mai dat de multe chestii pe care le credeam pierdute si al caror loc este in cutia cu amintiri. Ciudat cum investim fara sa vrem uneori niste simple obiecte, pamantesti, materiale, atomice, cu insusiri fantastice, ciudat cum ne readuc in diferite perioade ale vietii noastre un biet pix, o foaie scrisa cu ceva acum indescifrabil, o bucata de plastic, o piatra si asa mai departe. Sunt propria noastra masina a timpului. Si pe partea cealalta au neplacuta caracteristica de a ne tine cumva in loc.

3. Azi am aflat ca o sa-mi vad un foarte drag prieten de care imi era dor si cu care incepusem sa am conversatii in vis. Cateodata ma gandesc la toti oamenii aia cu care o data aveam mereu ceva de vorbit, ceva de povestit, ceva de amintit si ma gandesc ca as sta cu toti la o cafea care sa aiba gust de altadata si care sa vesteasca ceva nou.


2 Comments on “3 in 1”

  1. 1 koma said at 9:30 pm on August 22nd, 2007:

    8->

  2. 2 Sunkissed said at 1:32 am on August 24th, 2007:

    exact asa :)


Leave a Reply