Balansoar

Posted: August 23rd, 2007 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine | No Comments »

Sunt pe un balansoar, calc cu grija ca nu cumva sa cad alaturi, in iarba foarte verde. Simturile mi s-au acutizat brusc, simt orice cantec de greiere de parca ar fi fix in mine, in urechea mea, in mintea mea, iar guma de mestecat are un gust atat de intens incat nu cred ca mai pot mult timp sa suport atata menta pe papilele mele gustative.

Altfel, totul e ok. Putin neclar in jur, dar de ce ar fi clar? Putin cam prea colorat, dar de ce ar fi gri? Putin cam galagie, dar de ce ar fi liniste? Putin cam prea multi oameni, dar de ce sa fie sihastrie?

Dar eu ma plimb netulburata pe balansoar cu ale mele ganduri, nu ma mai  uit in jos, ma concentrez pe ce stiu si pe ce pot, pe ce am putut intotdeauna.

Cam asa a fost atmosfera din visul meu. Sa fii in balanta, expus, si sa nu-ti pese prea tare, pentru ca ai alte lucruri mai bune de facut decat sa-ti fie teama. Sa mergi inainte, sa-ti vezi de ale tale. Pentru ca asa suntem toti, fiecare cu balansoarul lui. Pentru ca, vorba prietenului meu de aseara, una e. Alta nu mai avem. Here and now e tot ce avem. Si de ce sa nu…?

Si e atat, atat de bine cand iti revezi un prieten drag cu care nu ai mai schimbat multe vorbe in anul care a trecut si sa vezi ca este asa cum este, asa cum il asteptai la cotitura sa fie. Si ca it’s still there, cu bune si cu rele, uneori mai bune alteori mai rele dar it’s still there.Leave a Reply