Am un ochi la spate

Posted: August 30th, 2007 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 4 Comments »

“Crede numai in ce-ti arata ochii si ai toate sansele sa dai de bucluc, belele, necaz.” (S. Rushdie, din “Harun si marea de povesti”)

O pledoarie pentru imaginatie. Pentru saltul peste concret. Pentru depasirea simturilor. Pentru al treilea ochi. Pentru pipaitul cu mainile intinse inainte.

Adevarat ca dai doar de belele. Te limitezi. Te faci “om mare”. Cum sa-i explici unui om mare suspinul unei dimineti? Zambetul unei nopti? Amintirea dintr-o esarfa pe care o vezi prima data? Multimea de ganduri care te coplesesc dintr-o frunza?

Dream on. Fara limite. Vezi ce vrei, asculta ce vrei, atinge ce vrei. Nimeni nu zice sa te grabesti. Dar trebuie sa lasi usa deschisa. Sa fii in stare sa citesti basme si la 60 de ani si sa te simti transpus in ele ca la 8.


4 Comments on “Am un ochi la spate”

 1. 1 Aurelian said at 9:15 am on August 30th, 2007:

  Stiu, stiu la ce te referi. Eu pur si simplu am impresia ca majoritatea nu se maturizeaza cu adevarat emotional si mental ci pur si simplu isi autoimpun un surogat de maturizare, daca pot spune asa. Ei cred ca sunt maturi si chiar majoritatea nu uita sa aduca aminte aceste lucruri ori de cate ori sunt pusi in situatii care ar fi cerut mai multa maturitate “adevarata”.

  Poate ca ei ar putea sa se transpuna in basme ca la 8, numai ca sunt mult prea complexati si se cred superiori pentru a mai face acest lucru.

  Anyway, si eu m-am limitat acum la a ma face “om mare”..

 2. 2 Sunkissed said at 1:39 pm on August 30th, 2007:

  dar de ce?

 3. 3 Aurelian said at 3:12 pm on August 30th, 2007:

  Vroiam sa spun ca mi-am limitat comentariul doar la partea cu oamenii mari, cu toat ca probabil nu acesta era cu adevarat esenta postului, dar asta imi ramasese in minte sau poate ca la asta am interactionat instantaneu.. nu stiu.

  Pe de alta parte, simt cum chiar mi se intampla si mie sa fiu oblogat sa ma maturizez.. Adica, pe dracu, asta e primul an cand nu am vacanta de vara.. si deja mintea mea tanjeste dupa o plictiseala de vara.. cu aroma de somn lung si tanjala.. Si nu mi se intampla des sa vreau asa ceva, de fapt, nu imi aduc aminte cand a fost ultima oara cand mi s-a intamplat asta..

  Dar incerc sa evadez in fiecare zi din toate aceste “nenorociri”, cum ar fi maturizarea si Bucurestiul. Pana la urma amandoua sunt niste concepte false, cel putin in mintea majoritatii. ;)

 4. 4 Sunkissed said at 3:34 pm on August 30th, 2007:

  m-am speriat, am crezut ca in real life te-ai limitat la a fi om mare :)
  e adevarat ca sunt bucatele din concret care vin si ne dau una in moalele capului exact cand ne e mai bine, cum ar fi chestia asta cu lipsa vacantei de vara lungi cat o zi de post. dar e bine sa stii sa evadezi si sa-ti faci propria ta vacanta de vara intr-o singura zi. atata vreme cat de luptam pentru asta, ceva-ceva tot iese si tot e bine.


Leave a Reply