Asfalt

Posted: September 5th, 2007 | Author: | Filed under: La naiba! | 5 Comments »

Azi veneam acasa cu gandurile mele. Incepuse sa ploua timid, insa promitator. Ascultam “My Body Is A Cage“, de la Arcade Fire. Deodata, vad un porumbel. Zbura haotic si la un moment dat s-a oprit chiar in mijlocul drumului. O masina venea destul de tare. Ma uitam fix la porumbel, fix in ochii lui, intrebandu-ma de ce sta acolo, de ce nu zboara. O fractiune de secunda. Trosc! Masina trece chiar peste el in timp ce eu ma uitam la el in ochi, sustinandu-i privirea. Privirea unui biet porumbel care moare si care cine poate spune de ce statea acolo, in mijlocul drumului.

“My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love”, se auzea din casti. Am oftat violent si neputincios in timp ce masina trecea peste porumbel. Acum imi amintesc in slow motion, atunci a fost nepermis de rapid.

Acasa, m-am gandit ca, intr-un fel, e secretul meu si al lui. Taina mortii lui e ceva ce impartasim doar noi.

Sunt parti din viata, trupuri care azi sunt si maine nu, indiferent daca e vorba de oameni sau de pasari. E ceva ce se va intampla oriunde, oricand si nu mereu va mai fi cineva sa fie martor. Este… viata. Pare banal daca te gandesti dintr-o anume patratica si absurd din alta. Dar e viata. Din orice patratica.

“My body is a cage
We take what we’re given…”


5 Comments on “Asfalt”

 1. 1 koma said at 12:32 am on September 6th, 2007:

  consoleaza-te cu ideea ca era un porumbel bolnav caruia i s-a curmat suferinta.
  asta imi aminteste de una din stradutele inghesuite pe care ies uneori la artera principala, unde mereu porumbeii stationeaza nepermis de mult inaintea micului meu bolid, mereu strunit peste indicatiile tehnice.
  mi s`a intamplat deja de 2 ori sa vad fulgi pe parbriz dar niciodata nu am facut victime. asta poate si pentru ca in parabolica mea isi face veacul o familie de gugustiuci de vreo 10 ani incoace.

 2. 2 ionuca said at 12:42 am on September 6th, 2007:

  Iooooi, saracul porumbel!!! :((

 3. 3 Sunkissed said at 12:52 pm on September 6th, 2007:

  pai si eu am familii de porumbei la tara care isi fac veacul pe-acolo, prin pod… pana acum in scurta mea cariera de soferita n-am facut victime si nici nu vreau!

 4. 4 George said at 12:53 pm on September 6th, 2007:

  Foarte bine! Ai fost martor la razbunarea statuilor. Saracele…
  Mihaita presedinte!

 5. 5 Sunkissed said at 12:58 pm on September 6th, 2007:

  eu sunt de acord cu mihaita presedinte. strangem semnaturi?


Leave a Reply