Despre mine ca despre o suta de mii

Posted: September 12th, 2007 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 6 Comments »

Am fost acasa doua zile ca sa o surprind pe bunica mea a carei zi a fost ieri. Azi m-am intors, sambata plec iar, saptamana viitoare mort-copt o sa fiu prin Vama iar in octombrie ma mai plimb nitel prin vestul tarii.

Am obosit de drumuri. Nu pentru ca-s obositoare ele in sine, ci pentru ca banuiesc in mare unde si la ce ma duc. Este misto sa se intample si minuni sau chestii neasteptate, mai ales daca nu le provoci. Dar de multe ori in viata noastra intervine rutina. Rutina pe care o iubeam ca un copil mic si prost chiar eu chiar acum un an, maxim doi. Rutina de care acum fug ca dracul de tamaie.

Stiu ca m-am tampit putin, in sensul bun. De-asta unora le e greu sa ma inteleaga, chiar si cand ma cunosc de foarte multi ani. Dar uite, am citit “Unul, niciunul si o suta de mii ” de Pirandello ieri si am constatat ca omul ala are dreptate: suntem in acelasi timp unul, niciunul si o suta de mii. Eu sunt alta pentru mine, alta pentru tine, alta pentru mama si tot asa. Suntem oameni diferiti in functie de cum ne aratam celuilalt si, mai ales, in functie de cum ne priveste celalalt si in functie de filtrele prin care ne trece.

Mi s-a zis, in ultimul timp, ca i-am luat pe toti prin surprindere, ca am fost altfel decat se asteptau. De fapt, eu am fost aceeasi mereu. Imaginea lor despre mine era alta, in functie de ceea ce voiau sa vada si, de ce sa nu recunosc, in functie si de ce le aratam. Nu e nimeni vinovat. Vinovatia apare in momentul in care vezi ca sunt altfel si actionezi dupa niste patternuri trecute, actionezi dupa cum o faceai inainte pentru ca e mai la indemana. Atunci incep sa ma enervez si chestia asta tine destul de mult.

Asa si cu respingerea rutinei. Brusc, n-o mai vreau si nu e nimic fortat. Si vad ca asa am fost mereu, dar pana si eu actionam in functie de niste patternuri vechi, in functie de cum ma lasam pe mine sa cred ca sunt.

Chestiile sunt simple, mai draga. Greu e pana deschizi ochisorii aia frumosi…


6 Comments on “Despre mine ca despre o suta de mii”

 1. 1 koma said at 11:50 pm on September 12th, 2007:

  daca vii suficient de vestic[cat pentru oradea] sa imi spui neaparat! :)

 2. 2 Sunkissed said at 7:57 am on September 13th, 2007:

  hm, vin la cluj, dar poate dau o tura si la oradea. n-am niciun plan, plec de nebuna :D

 3. 3 koma said at 9:24 am on September 13th, 2007:

  i luv crazy

 4. 4 ionuca said at 10:25 am on September 13th, 2007:

  “Spre tine ma-ndrept
  Si cred c-am 1000 de chipuri
  La fel cu acel care-i altul mereu”
  :D

 5. 5 melina said at 12:28 pm on September 13th, 2007:

  nichita stanescu zicea ca fiecare om e ce ceea-si aminteste despre sine si in fiecare clipa isi aminteste altceva. era parca intr-un gand de pe albumului lui alifantis “Nichita”
  si cause i am million different people from one day to the next. the verve :)

 6. 6 sunkissed said at 12:32 pm on September 13th, 2007:

  acum imi aduc aminte cate cantece sunt pe tema asta :)


Leave a Reply