Orasul cu vedere la dezamagire

Posted: October 8th, 2007 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 4 Comments »

De cand m-am intors de la mare am un ciudat sentiment de neapartenenta. Relatia mea cu orasul asta se deterioreaza pe zi ce trece. Si e exact ca-ntr-o relatie care scartaie: nu stii daca sa pleci sau sa-i mai dai o sansa doar de dragul a ce-a fost sau de frica de a nu sti ce e in alta parte.

Stiu ca o sa plec insa, estimez si cand. Dar, tot ca-ntr-o relatie care scartaie, astept parca acel ultim gest romantic, ceva care sa ma tina, un lucru ce-mi dovedeste ca mai trebuie sa raman. Si mai e totusi timp pentru asta.

N-am fost niciodata aventuriera, nici in relatii, nici in legatura cu locurile in care locuiesc. A te muta din oraselul tau de provincie in unul mai mare, cu mai multe oportunitati, la doar 110 km, nu mi se pare o mare aventura, dar e cea mai mare chestie pe care am facut-o pana azi. Si acum gasesc in mine curajul de a face si chestii mai indraznete, pasi mai mari, alegeri curajoase si in relatii si in legatura cu locul in care traiesc.

Dar dupa ceva ani aici, dupa ce ai cunoscut oameni minunati pe care altfel nu i-ai fi cunoscut si fara de care nu-ti poti inchipui viitorul, dupa ce ai crescut si te-ai micsorat dupa propria-ti vointa, dupa nopti pierdute dar de fapt atata de castigate, dupa ce ai dat cu capul de pragul usii, dupa ce ai avut succese pe care nu credeai sa le ai, ei bine, dupa toate astea, ziceti voi de nu e greu sa pleci.

Insa stii ca astea te asteapta si in alta parte. Nu aceleasi, altele, dar poate la fel de frumoase. Nu stiu despre ce rahat vorbesc exact, nu stiu unde o sa plec, nu stiu nici macar ce fac peste doua luni. E posibil ca maine sa fiu iar indragostita putin de orasul asta. Dar stiu ca vreau sa aflu daca e ceva altundeva care sa merite riscul pe care incep sa fiu gata sa mi-l asum. Vreau locul meu fara vedere la atata dezamagire, locul meu frumos, cald, linistit, ca un basm pe care mi-l fac singura, vreau cafea parfumata, vreau “acasa” pe care mi-o fac singura.


4 Comments on “Orasul cu vedere la dezamagire”

 1. 1 samurai said at 11:21 am on October 9th, 2007:

  rm. valcea?

 2. 2 Sunkissed said at 11:45 am on October 9th, 2007:

  nu, sunt din pitesti

 3. 3 ionuca said at 4:43 pm on October 9th, 2007:

  Nu cred ca ar fi bine sa ramai doar de dragul unor vremuri trecute.

  Sper sa iti gasesti your own perfect spot cat mai curand

 4. 4 Sunkissed said at 5:10 pm on October 9th, 2007:

  si eu sper. poate o sa devina asta my perfect spot, nu se stie niciodata. deocamdata nu cred insa asta


Leave a Reply