Scandalos

Posted: October 15th, 2007 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit | 3 Comments »

Asa as descrie eu “Jurnalul” lui Palahniuk. E scandalos ce a putut cartea aia sa faca cu mine. In sensul ca e una din cartile la care te gandesti neincetat. Nici Bukowski, nici Llosa si nici Kadare n-au reusit inca sa ma scoata din starea in care m-a introdus cartea aia si e cu atat mai inexplicabil cu cat, de pilda, “Sufocare” e dupa parerea mea mai bine scrisa, mai… nu stiu, nu e cuvantul corect “ingrijita” dar sa zicem asa pentru ca nu-mi vine alt cuvant. E o carte pe care as recomanda-o sincer, dar n-as mai citi-o inca o data, pentru ca nu mai am taria sa o duc pana la capat. Ciudata senzatie mi-a lasat, ciudate ganduri, ciudate fraze care intra in tine si nu te mai lasa sa dormi.

Si apropo de carti, cu tot regretul, dar nu am reusit sa termin “Oblomov”. Sta pe noptiera si asteapta. Poate e nevoie de iarna si de foc in soba pentru cartea asta, cine sa stie.

Iar daca vreti sa va distrati, “De duzina” – Bukowski este alegerea potrivita. O parodie a romanelor cu detectivi perfecta, stilul binecunscut, cate-o intoarcere a frazei care te lasa in fund, introspectiva realizata minunat din punct de vedere scriitoricesc. Ce sa mai, Bukowski.


3 Comments on “Scandalos”

 1. 1 monica said at 3:57 pm on October 16th, 2007:

  iti trebuie rabdare si perseverenta ca sa termini oblomov, dar merita!! ;)

 2. 2 ionuca said at 9:29 pm on October 16th, 2007:

  Uf, numai mie nu-mi place Palahniuk? :(

 3. 3 Sunkissed said at 10:52 pm on October 16th, 2007:

  monica: trag aer in piept si mai incerc… mai incolo
  ionuca: nu cred ca esti singura, da’ lasa ca are el destui cititori :D pierde unul de valoare, oricum :)


Leave a Reply