Oameni, cafele si tigari

Posted: October 26th, 2007 | Author: | Filed under: La naiba!, On the eighth day God created coffee | 6 Comments »

Unele cafele sunt ca oamenii, te tin de vorba, te agaseaza, te plictisesc, te fac sa le iubesti, te fac sa nu vrei sa le parasesti, sa te intrebi cand o sa le mai vezi. Sunt ba albastre, ba rosii, ba cu muzica, ba fara muzica. E cafeaua ta si uneori mai vine cineva si mai ia o gura. Si unii oameni sunt cafele deghizate, cu tarie, aroma, parfum intens, uneori fara zahar, uneori cu prea mult, in cani ciobite dar cu un gust asa bun sau in cani frumoase dar fade si fara vreun dumnezeu. Sunt cafele proaste dar ieftine, bune dar atat de scumpe, sunt cafele pe care le bei cu prietenii si cafele pe care le tii numai pentru tine.

Unii oameni sunt ca tigarile: ii savurezi iute, de parca numai asta te-ar mai calma. Tragi cu pofta, savurezi o aroma numai sa constati ca mai tarziu iti lasa un gust ranced. Te enerveaza cand nu gasesti marca ta favorita de tigari, nu mai spun ca te apuca toti dracii cand n-ai tigari la cafea. Si invers merge, unele tigari sunt ca oamenii. Nu te lasa in pace, ai vrea sa renunti dar nu poti, aveti o conversatie prea frumoasa, prea sclipitoare ca sa renunti la ea. Uneori le stingi la jumatate si alteori un pachet nu e de ajuns ca sa simti ca mai poti sa ajungi in secunda care urmeaza cu mintile inca la tine.

Si vin zile in care nici oamenii, nici cafelele si nici tigarile nu-ti mai spun nimic, n-au gust iar povestile lor deja le stii. Cam astea sunt zilele in care unii intra in sihastrie iar altii se lasa de cafea sau tigari.

Dar chestia interesanta cu viciile e ca nu renunti niciodata de fapt la ele. Chiar daca devii pustnic sau te lasi de cafele si tigari, gandul tau se va duce mereu acolo, la ele, in lumea aia a viciilor, unde totul are parfumul sau, unde formele sunt altele, unde te jucai cu fumul de tigara in timp ce te uitai in cana de cafea din fata ta si pentru o clipa aveai senzatia ca ai descoperit piatra filosofala. Mereu si mereu gandul tau va fi acolo, cu viciile tale, cu lucrurille pe care te imping sa le faci, cu descoperirile la care te-au adus.


6 Comments on “Oameni, cafele si tigari”

 1. 1 elena said at 11:37 am on October 26th, 2007:

  uneori viuciul asumat e ca si mana ta dreapta… e atat de asumat ca devine organic… stii ca poti trai fara ,dar stii ca poti trai mai bine cu… d-aia ne spalam mana cu grija dimineata si bem cafea in fiecare zi… :)

 2. 2 Sunkissed said at 11:41 am on October 26th, 2007:

  si tot d-aia iesim din carapace si socializam in fiecare zi

 3. 3 InnOcente* said at 3:13 pm on October 26th, 2007:

  Foarte frumos scris.

 4. 4 Sunkissed said at 3:42 pm on October 26th, 2007:

  multumesc

 5. 5 Alexandrog said at 6:01 pm on October 26th, 2007:

  Remember that it’s all in your head…

 6. 6 Sunkissed said at 5:50 pm on October 28th, 2007:

  tind sa cred ce e in capul meu de obicei :D adica este atata de personal c-ar fi pacat sa nu fie real


Leave a Reply