Cati ca tine mai sunt ca mine?

Posted: November 7th, 2007 | Author: | Filed under: If only | 2 Comments »

Parca nu mai raspund de mine, cum vad o tastatura goala si se aud chestii frumoase in jur, cum ar fi “A long december” – Counting Crows ma mananca degetele sa scriu chestii pe care nici macar nu le constientizez, o fac abia dupa ce scriu. Scriu repede, fara sa ma gandesc, fara sa dau backspace, fara sa ma cenzurez si abia apoi vad ce iese si uneori ma mir, ma mir atata de tare.

Uite acum ma macina un gand, anume acela ca nu stiu cat de des intalnite si la alti oameni sunt panicile mele, fricile mele, proiectiile mele, bucuriile mele, nu stiu cati dintre ei s-au mai gandit, daca s-au mai gandit, la ceva care mie mi-a consumat cateva sinapse, nu stiu daca mai e loc de inovatie au ba, nu-mi dau seama daca sunt eu dementa sau fiecare dintre noi, in launtrul nostru, ne consumam pentru aceleasi chestii puse in alta forma. Cati mai traiesc aceeasi frica de abandon, cati nu se tem sa dea cu bata in balta, cati nu se gandesc sa fie placuti, admirati, cati se tem sa schimbe ceva, chiar daca sunt constienti ca trebuie. Cati nu adormim in fiecare noapte cu acelasi gand. Cat de reali sunt oamenii pe care-i cunosti; oare ii cunosti pe ei sau pe ei cei care s-au croit dupa masura unor asteptari pe care le intuiesc? Si oare cator oameni din lumea asta le mai e frica de ceata (homichlophobia adica) cum imi e mie. Cati se gandesc, poate de trei ori pe minut, ca ar trebui sa ofere mai mult familiei lor. Cati nu se cred destul de buni uneori si prea buni altadata. Cati nu pot sa functioneze bine daca in noaptea precedenta au visat ceva aiurea. Cati plang la un film idiot, la un vers sau la un pasaj dintr-o carte pentru a infrunta cele mai mari rahaturi destul de pe picioarele lor. Si cati copilaresc in fiecare zi pentru ca stiu ca atunci cand esti copil ti se ingaduie mai multe; cati asculta cantece si vizualizeaza videoclipuri, cati numara oi inainte de culcare care se impiedica una de alta sau se iau la intrecere si mai sunt si colorate pe deasupra.

Si cu toate ca gasesti bucati din tine pe unde si pe la cine nu te astepti, e atata diversitate in jur ca uneori te ia cu ameteala. Alteori este plasa care te tine sa nu cazi. Si oricum ar fi e tare frumos sa mai dai, uneori, peste oameni care-ti seamana cu o picatura de gand.


2 Comments on “Cati ca tine mai sunt ca mine?”

  1. 1 melin said at 11:02 pm on November 7th, 2007:

    cred ca toata lumea face periodic macar tot ce ai scris mai sus. si fara sa se ascunda in mod constient majoritatea dintre noi isi tina traumele, fricile, gandurile, problemele pentru sine si/sau uneori, dupa caz, pentru oamenii apropiati sau chiar pur si simplu ghicesc. si nu stiu daca asta un lucru rau sau bun

  2. 2 Sunkissed said at 12:47 am on April 4th, 2008:

    hah. citesc din intamplare ce-am scris atunci si ce-ai raspuns si simt la fel si gandesc la fel si la fel ca atunci nu stiu ce sa-ti raspund :)


Leave a Reply