Lucrurile care conteaza

Posted: November 14th, 2007 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 8 Comments »

Iti dai seama care sunt in situatii relativ critice. Si-ti dai seama ca sunt relativ putine, dar extraordinar de necesare.

De doua ori am fost pusa in situatia de a realiza chestiile astea. Nu pentru ca as fi patit eu ceva, ci din nefericire altii foarte apropiati. Si stai a bou pe un coridor de spital si-ti zici, printre planuri, ipoteze, da doamne sa nu…,. da doamne sa…, ca de fapt sunt extrem de putine lucrurile pentru care trebuie sa dai din coate in lumea asta si ca totusi le ignoram sistematic. E ca apa de la robinet, ne place s-o avem dar nu o mai luam in seama asa serios. Pana cand nu mai e si injuram si ne e dor de ea.

Clisee nenorocite la care nu ne mai gandim, ca-s clisee. Ideea acestui post este ca ieri plictiseala mea a fost intrerupta brusc de prietena mea care m-a sunat sa-mi spuna ca, daca sunt draguta, sa trec si pe la ea pe la spital ca a dat autobuzul peste ea. 178, pentru cine intereseaza, asta era prima intrebare pe care o puneau toti, de ce mama naibii n-as putea zice. Contextul e ca ea trecea pe verde si ala nu. E bine, are niste vanatai urate, nimic rupt, putea fi si mai rau. Trecand peste sperietura, mers la ea, vazut ca e ok, facut misto pe tema “a dat autobuzul peste tine, haha”, totul se reduce la urmatoarele: ca o iubesc mult, mult de tot, ca nici daca mi-era sora n-o iubeam mai mult, ca da, toate cacaturile la ea in ograda se aduna si nu le merita nici pe alea mici, mici de tot, ca o admir nespus pentru cum face ea, efectiv, din rahat bici, cum trece peste ele razand, cum stie sa ofteze cand nu e nimeni sa o vada, cum e ea acolo pentru fiecare dintre noi mereu si ca daca-l vad pe strada pe imbecilu’ ala care n-a vazut ca are rosu il sugrum cu mana mea. Si ca nu stiu, nu vreau sa stiu si nu vreau sa ma gandesc la cum era daca e era mai rau.

Asa, pot sa-mi aduc aminte ce uitasem, desi de doua ori am jurat ca nu uit, anume chestiile cu adevarat importante. Si ramanem cu un facut de misto, cu “iti mai aduci aminte cand…”, un “iti mai aduci aminte cand…” tot cu ea in centru.

Altfel, sa nu uitam ca ieri fu marti, 13. Na, ca sa fie treaba treaba pentru cineva care nu prea credea in dintr-astea.


8 Comments on “Lucrurile care conteaza”

 1. 1 ionuca said at 9:43 pm on November 14th, 2007:

  Uf, insanatosire grabnica! :(

 2. 2 melin said at 10:10 pm on November 14th, 2007:

  insanatosire grabnica si de la mine!!!! sa se face bine si sa povesteasca razand despre asta pe viitor!

 3. 3 Di said at 12:55 am on November 15th, 2007:

  chiar ca insanatosire grabnica si ne bucuram ca nu e mai grav….cat despre lucrurile care conteaza cu adevarata…ce bine ar fi daca ne-am da seama de ele la timpul potrivit, dar de cele mai multe ori ne dam seama cand nu le mai avem

 4. 4 ionut.m said at 12:56 am on November 15th, 2007:

  In astfel de momente parca ne trezim cu adevarat la viata si ne reevaluam cu adevarat prioritatile. Socurile chiar ne scot din “transa” cu iz de rutina in care functionam zi de zi. Si stii ce e cel mai interesant? Ce se intampla dupa. Nimic! Ne intoarcem la ceea ce eram inainte si totul ramane doar o amintire, un “iti mai aduci aminte cand…” .
  Putini sunt cei care reusesc sa ramana treji. Ar trebui sa profitam mai mult de astfel de sanse, tocmai fiindca nu ni le dorim deloc.

 5. 5 Sunkissed said at 1:19 am on November 15th, 2007:

  o sa-i transmit urarile voastre maine cand ma duc sa-i refac provizia de banane, portocale si barfe :)
  sper sa reusesc, de data asta, sa tin minte ce conteaza. inca o data. n-am uitat nici de datile trecute. chiar mi s-a modificat modul de a gandi in urma tampeniilor prin care am trecut. dar se pare ca mai era nevoie sa mi se aduca aminte de ele, de cum m-au schimbat, de cat mai am de mers si de invatat

 6. 6 UnCopilutz said at 6:15 pm on November 17th, 2007:

  Atata timp cat peste o vreme o sa radeti amandoua de patanie, e de bine. Sa se faca bine si sa radeti cat mai repede impreuna de asta.

 7. 7 fely said at 6:48 pm on November 17th, 2007:

  fata cu autobuzu la aparat.
  multumesc din suflet pentru tot si sa stii ca ai dreptate. pe langa faptul ca iti dai seama cat de important e sa poti merge dracu pana la baia din salon si sa poti sa iti iei sticla de suc de jos fara sa petreci 20 de minute facand asta, realizezi ca e bine ca n-ai murit sau ca n-ai ramas paralizat, ca daca e sa fie, poti sa mori si pe verde si ca esti cu adevarat norocos sa ai preteni ca tine carora sa le sms-esti cand plangi sa nu te vada nimeni.
  multumesc.

 8. 8 Sunkissed said at 8:11 pm on November 18th, 2007:

  si eu multumesc ca n-ai nimic, daca pot sa zic asa :D si te astept sa facem misto. si sa nu uitam.


Leave a Reply