Daca mor maine…

Posted: December 13th, 2007 | Author: | Filed under: La comandă | 5 Comments »

*Silvia dementa: Daca mor maine o sa fie naspa. Asa cum am vazut eu intr-un serial de mare angajament, anume “My name is Earl”, e nasol sa fii mort pentru ca asta inseamna ca nu mai esti viu si deci daca nu mai esti viu nu mai poti sa faci toate lucrurile pe care le faceai cand erai viu, adica nu erai mort. Totusi daca mor maine, prima chestie o sa fie sa verific daca pot sa trec prin pereti. Sau daca mai pot sa beau cafea.

*Silvia serioasa: Daca mor maine stiu sigur vreo cativa oameni carora le-ar parea rau. Si mai stiu cativa care nu ma vor uita niciodata. Asta e cea mai mare realizare pe care o poate avea un om. Sa nu fie uitat. Si mai pot sa pariez ceva. Anume ca printre cei care nu ma vor uita niciodata sunt unele persoane la care nici nu ma gandesc. Si poate ca nici eu n-o sa uit cateva persoane care nici nu se mai gandesc la trecerea mea prin viata lor.

*Silvia dementa: Acum zau, ar fi foarte dubios sa mor maine. Am doar 22 de ani. Si mii de ori in care am zis ca maine dau cu caciula dupa caini. Pai cum sa mi se fure mainele? Cum sa nu mai apuc sa fac tot ce mi-am promis ca fac maine? Mi se pare o mare dovada de sarcasm din partea entitatii divine.

*Silvia serioasa: Daca mor maine, o sa fiu eu cea mai trista. Pentru ca n-am ajuns nicaieri, dar un nicaieri tare frumos. Pentru persoanele pe care le iubesc cel mai mult. Pentru persoanele pe care le-as fi putut iubi. Mai ales pentru acel “as fi putut”. Daca mor maine, sper numai ca locul in care sa ajung sa fie pe jumate la fel de frumos ca cel pe care persoanele din viata mea, atat prezente cat si potentiale, macar la fel de interesant ca lucrurile pe care le-am trait si macar la fel de parfumat ca experientele pe care doar le-am intuit.

*Silvia dementa: Pe de alta parte, daca mor maine o sa am ocazia sa cunosc ceea ce nu prea multi stiu. Si oricum daca stiu sunt morti. Anume: daca exista viata dupa, cine e marea entitate, cum se vede lumea de sus, daca exista reincarnare si daca Sf. Petru este scund. Eu asa mi-l inchipui, scund. A, si o sa aflu daca a fi fantoma e optiune personala.

*Silvia serioasa: …si daca totusi mor maine, macar o sa pot sa-mi infrunt cea mai mare teama. Disparitia. Si totusi, gandul asta e cel care te face sa mergi mai departe cand nu mai poti si-ti vine sa le dai dracului. Daca mor maine? Trebuie sa ma descurc acum, cumva. Si uite ca mergem mai departe si tot mai avem de mers.

*Silvia realista: Da’ sper sa nu mor chiar maine.

*Toate silviile: Si totusi, ce as face azi daca aflu ca mor maine. Mi-ar placea sa spun ca as face tot ce n-am avut tupeu sau curaj sau imbecilitatea sa fac in tot timpul in care puteam. Dar as minti. Rau. Nu cred ca as face toate astea. Nu as avea nici acum curaj. Pentru ca, pus in fata propriei sale mortalitati, omul are un comportament dubios. Poti sa-i aduci mii si mii de dovezi ca moare maine, el tot nu te va crede. Undeva,intr-un colt al mintii lui, va lasa mereu deschisa posibilitatea unui “maine”, unui “alta data”. Undeva, el va refuza sa creada ca va fi oale si ulcele. Si d-aia nu are curaj pentru lucrurile marete pe care le amana mereu pentru maine. Asa si eu. E foarte posibil sa plang, sa ma panichez, sa mai scriu repede ceva, sa-mi numar pe degete regretele si sa vad cate pot sa sterg. E posibil sa ascult muzica, sa reglez conturi, sa spun cate ceva din ceea ce n-am apucat. Dar stiu sigur ca, undeva, in mintea mea, eu tot n-o sa cred ca mor maine.

*Comandant: Aurelian. *


5 Comments on “Daca mor maine…”

 1. 1 ionut.m said at 12:46 am on December 13th, 2007:

  Dar daca mori si nu e nimic dupa? Oare de ce toate scenariile despre moarte implica o existenta postuma? Stiu: altfel nu s-ar mai numi scenarii.

 2. 2 Sunkissed said at 1:02 am on December 13th, 2007:

  e putin trist. si mi-e groaza, sincer. dar eu cred ca e ceva. n-as sti sa aspun de ce, dar cred.

 3. 3 Aurelian said at 6:41 am on December 13th, 2007:

  The point is… daca stii ca mori maine.. ce ai face astazi?.. :P

 4. 4 Sunkissed said at 1:01 pm on December 13th, 2007:

  vezi, interesant exercitiu asta. pentru ca e foarte posibil sa tratez un subiect altfel decat te-ai astepta.
  o sa revin asupra subiectului

 5. 5 Sunkissed said at 4:54 pm on December 13th, 2007:

  asa. am revenit. trebuie sa spun c-a fost chiar greu. nu sumbru, ci greu.


Leave a Reply