Christmas Police

Posted: December 19th, 2007 | Author: | Filed under: La naiba! | 5 Comments »

Gata, a venit. Trebuie sa ne ascundem de tirania luminitelor de Craciun, de Mosii aflati la tot pasul, gata-gata sa te ia de guler si sa te faca sa dispari daca nu zambesti a tamp, de magazinele care te atrag cam cum atrage o cursa un biet soricel, inchid usa dupa tine fara zgomot ca sa nu mai ai scapare si te fac sa pleci de acolo ori epuizat la moarte si fara sa mai vrei sa traiesti, ori cu bratele pline de lucruri inutile, dar stralucitoare si dragute, musai rosu cu verde sau, pentru variatie, argintiu cu albastru.

La fiecare colt de strada am impresia ca e un politist imbracat in elf care are grija sa-ti aduci aminte cat de mult ii iubesti pe ceilalti, ce mult inseamna pentru tine, cat de tare ai vrea sa le faci un cadou, care are grija sa-ti intre bine in cap inca de pe acum “Craciun fericit!”, urmat de un zambet isteric. Peste tot Politia asta are grija sa te bucuri in fata fiecarei vitrine si in acelasi timp sa zici ca nu despre cumparaturi e vorba de Craciun, ci de dragoste – si evident, sa nu ai creierul la tine ca sa vezi paradoxul. Sa te imbecilizezi, sa treci cu vederea o gramada de chestii, sa ai mereu cardul la tine.

Aveti grija… Big Brother Santa is watching.

Eu o sa-l fentez discret de data asta, de fapt la fel ca in fiecare iarna. O sa fug la mine acasa, departe de larma, de politisti, corupti sau nu. Doar eu cu ai mei, cu ale mele si cu ale noastre, cu bradul nostru, povestile noastre, mistourile noastre, vinul si tuica noastra, iarna noastra. O sa ma ascund acolo sa nu ma gaseasca nimeni din cine nu trebuie. Ceea ce va doresc si voua. O sa revin, sper, mai fericita, mai ghiftuita, mai impacata. Nu stiu peste cat timp. Oricum, o sa-mi ia exact cat timp e nevoie.

Craciun cum vrea fiecare. Chiar si in ilegalitate.


5 Comments on “Christmas Police”

 1. 1 Ciupercutza said at 9:20 pm on December 21st, 2007:

  Iti doresc un Craciun vesel Silvia!
  Te imbratisez cu drag si iti astept povestile.

 2. 2 doamna brebenel said at 12:53 am on December 27th, 2007:

  craciunu-i lebede!

 3. 3 doamna brebenel said at 12:54 am on December 27th, 2007:

  si nu-mi vine sa cred ca te pun sa faci adunari ca sa-ti publice commentul.
  maine-poimaine ii vezi c-o dau pe integrale

 4. 4 doamna brebenel said at 12:55 am on December 27th, 2007:

  =18

 5. 5 sunkissed said at 3:13 pm on December 31st, 2007:

  da ba,suntem in permanenta testati daca suntem oameni. an nou lebede


Leave a Reply