The Capital blindness

Posted: January 24th, 2008 | Author: | Filed under: La naiba! | 2 Comments »

Ai simtit vreodata cum te arde un scaun de autobuz? Cum te racaie pe retina miile de reclame, cum simti comercialul ca te cuprinde la fiecare colt de strada? Cum simti ca nu ai unde sa te ascunzi, ca oricum vei fi vazut?

Cand am venit aici, orasul asta era ca un miraj colorat. E ca si cum un miop fara ochelari se uita si vede doar lumini iar cand si-i pune la loc vede si inscrisul obscen.

Cred ca, in orice oras am fi plecat noi toti, as fi avut aceleasi sentimente. Dezradacinarea e la fel de dureroasa oriunde se produce ea.

Iar orasul asta care putea fi oricare altul mi-a luat cei mai iubiti oameni si mi i-a invartit nitel in carusel. I-a si intarit, ca si pe mine de altfel, dar a ucis putin cate putin copilul din ei. Prietenii mei cei mai vechi au intrat in viata mea niste copii. Acum sunt adulti care se joaca de-a copiii. Nu e deloc acelasi lucru. Uneori ne vad mai mici, mai impovarati, mai apasati de probleme ce candva credeam ca vor trece pe langa noi. Ma intreb cum de chiar si prietenii mei, care sunt minunati, uneori sunt bucuresteni. Si da, ma bucur ca li se intampla al dracului de rar, dar li se intampla. la fel cum si mie mi se intampla sa-mi scot ochelarii si sa vad doar luminile sau sa merg cu metroul si sa pun fata de metrou.

Si refuz sa cred ca e spiritul de turma mai tare decat noi. Uite, asta cu fata de metrou ma ucide lent dar extrem de sigur. Nu pot sa mai vad fete de metrou, ma deprima teribil, prefer sa fiu eu vazuta ca dementa care rade singura sau care danseaza pe muzica din casti decat sa fixez privirea in plafon si sa ma gandesc la ce e mai rau pe lume.

Uneori, doar uneori, mi se face tare dor de Pitesti, de Trivale, de naivitatea noastra, de liceu, de cum eram atunci. Si deseori, cand mi-e dor de astea, prietenii mei vin si mi le aduc pe toate aici, in toata aglomeratia si uratenia asta.


2 Comments on “The Capital blindness”

  1. 1 koma said at 2:07 pm on January 25th, 2008:

    ai atins aici explicatia mea referitoare la nepurtatul ochelarilor. sunt miop si eu dar nu port ochelari pentru ca prefer sa vad lucrurile cum vreau eu, nu cum sunt in realitate :)

  2. 2 Sunkissed said at 2:18 pm on January 25th, 2008:

    acuma stii cum e, depinde si de dioptrii. cum mi-e frica de ceata, prefer sa n-o vad asa ca stau cu ochelarii pe nas


Leave a Reply