Hai sa mergem la Sibiu

Posted: February 24th, 2008 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 3 Comments »

Luat inima in dinti, o prietena buna, o sticla de cola, una bucata rucsac putin speriat de ceea ce i se intampla si trenul de 23:58 si fugit la Sibiu.

Pe la 5 dimineata, luna era mancata de varcolaci (sau, cum le place oamenilor de stiinta sa creada, era eclipsa totala de luna), trenul pufaia si scartaia, din urechi se auzea asta, cola era pe jumate, iar mie mi se parea ca fac cel mai firesc lucru din lume.

Am ajuns la 6 dimineata, prilej de baut cafea in spelunca de langa gara si de plimbat cu 12-le vreo ora jumate, timp in care am surprins si un grozav rasarit. Mai apoi, dupa vreo trei cafele, un pranz copios, o reintalnire cu un prieten foarte drag, vizite in muzee, expozitia de cahle, poze ca un turist japonez, lenevit pe banca in Piata mare fara intentie de ridicat fundul curand de-acolo si un apus superb din gara, mi-am dat seama ca e prima data, in mult timp, in care am plecat undeva fara sa fug de ceva sau cineva, fara sa ma ascund, fara speranta ridicola de a intalni un miracol in tren sau intr-o gara. Si pentru ca a fost asa de frumos, am un pitic pe creier care-mi zice c-o sa mai fac d-astea.

Am lasat in urma un oras si o promisiune pe care sper sa mi-o respect. Pentru ca orasul ala minunat, cel mai frumos dintre toate, miroase prea a “acasa” ca sa nu fie asa. Este singurul oras in care eu, capiata si dezorientata de fel, nu ma pierd, este singurul oras in care nu ma pierd nici la modul figurat, este singurul oras care-mi da emotii de bine si care nu e impovarat de amintirile pe care le-am lasat, fara sa vreau, pe-acolo.

Funny story: am pus un post-it (pentru dna brebenel si a sa idee de a umple lumea de post-it-uri) pe o firma pe care scria Crama, undeva in Piata Mica, vizavi oarecum de Atrium, unde se deschide la 4 si se mananca/bea bine. Pe post-it scria l’amour. Am apucat sa fac poza, dupa care o pala de vant a venit si mi-a luat post-it-ul, ducandu-l spre Podul Minciunilor. E, sunt trei variante de-aici: a) love is in the air, b) dragostea e purtata de vant si c) dragostea trage spre minciuni.

Asa ca hai dracului in tren, oameni buni, luati-va o zi libera, nu stati la cursuri, mancati biscuiti o luna, dar suiti-va in trenul care va duce spre Sibiul vostru si regasiti vara intr-o zi insorita de februarie.


3 Comments on “Hai sa mergem la Sibiu”

 1. 1 Aurelian said at 11:28 pm on February 24th, 2008:

  bai.. de ce n-ai spus.. mergeam si eu.. :D

  pe bune, data viitoare, da un mail ceva.. ca anul asta inca nu am ajuns acasa ;)

 2. 2 ionuca said at 12:04 am on February 25th, 2008:

  Ioi, ce draaaagut!!!!! Sa tot ai parte de zile si trip-uri din astea :)

 3. 3 Sunkissed said at 1:54 am on February 25th, 2008:

  aurelian, spun. n-am zis ca sunt greu de urnit si mi-era teama ca ma razgandesc cum am facut de 100 de ori. dar acuma stiu si dau de veste. c-as mai da si eu pe-acasa.
  ionuca, o sa am parte ca o sa ma ocup grav de asta de-acum incolo :)


Leave a Reply