Vara din februarie

Posted: February 26th, 2008 | Author: | Filed under: If only | 3 Comments »

Stateam eu asa la o cafea si la o palavra peste mari si tari mai ieri, alaltaieri, ascultand asta si ma gandeam la vara. Si ce sa vezi, bate ieri de dimineata cineva la usa. Zic: “Cine e?”. Nimic. Ma gandesc c-or fi baietii de la net, ca erau asteptati, si deschid. Cand colo, in prag statea, vesela, vara. Ma uit la ea, se uita la mine.

Clipoc-clipoc. Stupoare. Rumoare.

Zice: “Ba, am baut cam mult aseara la Stuf si-am venit prea devreme. N-am si eu unde sa ma duc si-am auzit un val de pe-aici dintr-o scoica. Asa c-am venit sa te iau pe sus. Ce zici?”

Ce sa mai zici. Nu e frumos sa nu asculti un anotimp. Chiar daca vine in mijlocul lui faurar. Ca oameni suntem si minte avem in colturi.

Si-am pornit de ieri cu nisip pe tenisi, cu esarfa portocalie, cu zambetul de mare, cu ganduri marete, cu apusuri si rasarituri si promisiuni, cu o cafea cu gust de sare si nu pentru ca am gresit, iar, borcanul, cu shopping la Mega Image bucuroasa de aerul conditionat de parca ar fi 185 de grade afara, cu dor de duca, cu transpiratie sarata pe spranceana stanga, cu asfaltul care se inmoaie sub talpi, cu Nicu Alifantis ca d-aia avem amintiri, sa le pastram, cu gol in stomac din senin si aaaabsolut din senin cu tot soiul de fluturasi desprinsi din asfalt, din cafea, din franturi de dor.

“Ei? Ce zici? N-a fost bine?”

Ba da ma, a fost foarte bine. Vara in februarie. Ceea ce va doresc si voua. Daca suna la usa, s-o primiti. E si ea zapacita. C-asa suntem toti dupa ce bem la Stuf si inca nu e Ovidiu sa faca o cafea tare.


3 Comments on “Vara din februarie”

 1. 1 Ciupercutza said at 6:36 pm on February 26th, 2008:

  Trebuia sa-i dai si adresa mea :)
  PS Pup :)

 2. 2 fely said at 1:03 am on February 27th, 2008:

  draga mea, din nou simtim la fel pentru ca si eu sunt in vara mea, sau mai bine spus m-am intors in ea cu o decizie pe care o simt prin toti porii, cu un “ce-am de pierdut?” , nisip in par si fusta-apucata de poale.
  primesc vara si ma bucur ca a venit si la mine tot azi.te pup si te iubesc

 3. 3 Sunkissed said at 11:24 am on February 27th, 2008:

  ciupercutza, te gaseste ea, cumva. e fata descurcareata :)
  fely, ca sa vezi coincidenta c-a venit si la tine tot ieri. pastreaza o cafea de vara si pentru mine!


Leave a Reply