A sunkissed world

04 Mar, 2008

Din ciclul

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor

Am vrut sa scriu ceva interesant in continuarea titlului dar am uitat. De la o varsta si mai ales incepand cu anumite anotimpuri oamenii uita chestii. Ceea ce nu e neaparat un lucru rau.

A inceput primavara, desi deja nu mai intereseaza pe nimeni. Adica eu cel putin sunt data peste cap cu anotimpurile astea. Numai din punct de vedere vestimentar mai tin oarecum cont de ele. Ar fi putin dubios sa ies in slapi afara daca eu ma trezesc ca-i vara la mine-n cap.

Dar nu despre vreme voiam sa vorbesc. Asta fac oamenii in lift. Sau la coada. Si aici nu e lift. Sau la coada. Daca ar fi coada, as sti. Si nu vreau sa fie coada la aiurelile neuronilor mei batuti cu sapa.

De fapt voiam sa vorbim despre oamenii care intentionat ii plictisesc pe ceilalti. Eu cred sincer ca exista. Este imposibil, imposibil, va spun, sa nu-ti dai seama cat esti de plictisitor si sa nu vezi pe fetele celor din jur ca ti-ar da cu barda in cap daca ar avea ocazia. Numai ca unii insista. Uneori se cheama profesori. Si oricat de interesant ar fi ce au de zis si materia in sine si bla bla, unii insista in modul lor plictisitor si te fac si pe tine sa stai pironit acolo, prin ceea ce se cheama prezenta. Si mai sunt. Si nu doar profi.

Mai cred ca fiecare dintre noi am facut treaba asta. Era mai important ce aveam de zis decat figura plictisita a celui din fata noastra. Bucuria noastra nu era aceea a faptului ca ai vorbit cu cineva, ci ca ai vorbit pur si simplu.

Acum ma duc sa numar oi. Electrice.

Share this: Twitter | Facebook

2 Responses to "Din ciclul"

1 | catalin

March 4th, 2008 at 10:56 am

Avatar

multumesc pt idee :))
o sa le spun azi ca data viitoare au toti prezenta pusa… sa nu-i mai stresez cu asta si ca sunt de abia astept sa vad cati dintre ei vor veni de curiozitate, din interes sau din alte motive

2 | Sunkissed

March 4th, 2008 at 12:07 pm

Avatar

nu e rau. s-ar putea sa ai ceva surprize placute. la mine la una din facultati s-a intamplat o data o chestie din asta… si m-am dus. dar bine… nu toti sunt plictisitori, se intelege. unii oameni au ceva de spus si o spun bine.

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki