Fericirea

Posted: March 12th, 2008 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 4 Comments »

Un lucru mărunt. Un exerciţiu. O constatare. Un pom înverzit în Cişmigiu pe lângă care treci noaptea la 2, molfănd o şaorma, alături de pinky-friend. O detaşare. Un zâmbet. O aşteptare. Un drum de făcut. O masă-ntr-un bar pufăind ca o locomotivă de la tutun. Sentimentul că nu ţi-ai mai suflat nasul de aşa de mult timp c-ai uitat. O amintire. O înţelegere. Un ceai de fructe care te priveşte ciudat dintr-un pahar cu iz de vechi. O fugă.

Un lucru mărunt. Uneori prea mărunt şi se pierde printre Oamenii Mari care sperăm cu disperare să devenim.

Un lucru atât de mărunt că, pentru o clipă, mie nu mi-a păsat de micimea ei, ci doar de mărimea şi asprimea constatării că mi s-a luat de aceleaşi poveşti în ală formă şi de rolul meu în ele, precum şi de un gust amar şi ciudat lăsat de impresii consolidate de un ego prăpădit care urlă la primăvară să-i dea ceva de făcut. Enormitatea poveştilor pe care nu le mai vreau urla lângă mine liniştită şi eu alergam fără vlagă în direcţia opusă, oarecum într-un echilibru precar, rugându-mă să dispară totul de la sine şi să fiu trasă de ciuf în sus undeva unde pot să respir iar. Oboseala resimţită era mai mare de 3, (3) ori decât mărunţimea fericirii care-şi dregea glasul lângă mine.


4 Comments on “Fericirea”

 1. 1 morbo said at 10:26 pm on March 12th, 2008:

  as spune mai multe. dar in final ramane saorma de la 2 noaptea. sau kebabul, in cazul meu.

 2. 2 Sunkissed said at 10:50 pm on March 12th, 2008:

  sa ne fie de bine :) in final, chiar asta ramane. si copacul ala. m-am bucurat sincer ca l-am vazut. asteptam verdele, mi se luase de gri. si am gasit verdele cand nici nu ma asteptam

 3. 3 morbo said at 11:09 pm on March 12th, 2008:

  deci chiar vine vara :)

 4. 4 Sunkissed said at 11:15 pm on March 12th, 2008:

  intotdeauna!


Leave a Reply